YENİ' HABERLER:
Loading...

OK Google Diyerek Chrome'da Arama Yapma Dönemi Başladı



Moto X ve Nexus 5 Android cihaz sahiplerinin cihazlarına OK Google diyerek arama yapmaya başlamaları son zamanların en heyecan verici gelişmeleri arasında yer alıyordu. Zira artık araç sürerken veya başka işlerle meşgulken ekranla uğraşmaya gerek kalmadığı için anlık aramalarda oldukça hızlı olunabiliyor ve hemen sonuçlara ulaşmak mümkün hale geliyordu. Anlaşılan o ki Google bu özelliğin ne kadar tuttuğunun farkında ve masaüstü PC kullanıcıları için de internette arama yapmayı kolaylaştırmaya karar verdi.
Google Chrome için hazırlanan "Google Voice Search Hotword" eklentisi sayesinde direkt olarak konuşarak aramalarınızı yapabiliyorsunuz. Bu aramayı başlatmak için tek yapmanız gereken ise "OK Google" diyerek bilgisayarınızın arama yapmak istediğinizi anlamasını sağlamak. Aşağıdaki videoyu izlerseniz özelliği nasıl aktif hale getirebileceğinizi görebilirsiniz.


Farkedebileceğiniz gibi, yeni bir sekmede bulunurken direkt olarak OK Google diye seslenmenizin ardından Google sizi dinlemeye başlıyor ve aramalarınızı hemen yapabiliyorsunuz. Eklentiyi web tarayıcınıza kurmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Google Voice Search Hotword
Google Voice Search HotwordChrome için Sesli Google Arama Eklentisi