YENİ' HABERLER:
Loading...

Mac OS X Yosemite Beta Yarın Yayında

mac-os-x-yosemite-beta-yayinlaniyor


Apple'ın yaz başında duyurduğu yeni Mac OS X Yosemite Beta sürümü yarın kullanıcılarla buluşuyor. Denemek isteyenler buraya!
Apple ilk kez kararlı sürüm çıkarmadan önce Mac kullanıcılarına günahıyla sevabıyla ayıklanmamış hatasıyla birBeta sürüm deneme şansı veriyor. Perşembe'den itibaren denemeye sunulacağı açıklanan Yosemite, 1 milyon kullanıcıyla buluşarak kışa kadar merakları biraz yatıştıracak.
Yeni görünümü, özellikleri ve iOS 8 ile uyumu Apple fanlarını heyecanlandıran Yosemite, OS X'in piyasaya sürülmesinden bu yana ilk kez bu denli büyük bir değişim geçiriyor. Baştan aşağı yenilenen işletim sisteminde modern çizgiler ve transparan açılır pencereler göze çarparken, buna rağmen Mac sahipleri kullanıcı deneyimi konusunda yabancılık çekmeyecek gibi görünüyor. Flat design modasına ayak uyduran tasarımda 3 boyutlu“Dock” ve düğmeler 2 boyutlu olarak karşımıza çıkıyor.
mac-os-2-boyutlu-dugmeler
mavericks-dock-ikonlari
yosemite-dock-ikonlari
Daha fazla “spoiler” vermeyip süprizini kaçırmayalım. https://appleseed.apple.com/sp/betaprogram adresine gidip Beta sürümü denemek isteyenler için hatırlatmakta fayda var; sürekli kullandığınız Mac cihazınıza Beta sürümü yüklemek riskli olabilir çünkü adından da anlaşılacağı üzere deneme aşamasındaki işletim sistemiyle terslik yaşama şansınız mevcut. Yüklemekte kararlıysanız mutlaka tüm dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun. Güncellemeleri yüklemeyi ertelemeyin ve ihmal etmeyin çünkü bunlar iyileştirmeleri de içereceğinden hem deneyiminizi iyileştirecek hem de sistemin sağlıklı çalışmasını sağlayacaktır.