YENİ' HABERLER:
Loading...

Sony Görüntü Sensörü Üretimine Yatırımını Arttırdı

sony-goruntu-sensoru-uretimine-yatirimi-arttirdi
Sony, akıllı cihaz piyasasının ihtiyacını görerek görüntü sensörlerine yatırım yapmaya karar verdi. Japon şirketin ayırdığı tutar 345 milyon Dolar civarında.
Akıllı telefon ve tablet piyasasında yükselen talebi karşılayabilmek adına, üretimi yüzde 13 arttırmasını sağlayacak yatırımını duyuran Sony2015 yazı sonuna kadar ayda 68 bin plaka üretmeyi planlıyor. Halihazırda iPhone akıllı telefonların arka kameralarını sağlayan Sony, bu alandaki en güçlü isimlerin başında yer alıyor. Ön kamera üretiminde daha düşük kalitede görüntü sağlayan sensörleriyle Omnivision Technologies şirketinden pay alarak daha fazla ön kamera satışı yapmayı planlayan Sony'yi hareketlendiren sebeplerden biri görüntülü konuşmanın yaygınlaşması olsa da, elbette asıl neden piyasada telefon ve uygulama popülerliğini doğrudan etkilemeyi başaran “Selfie” çılgınlığı.
Geçtiğimiz yıla kadar ön kamera isteklerini düşük seviyede tutan kullanıcının bir anda özçekim modasıyla çıtayı yukarı çektiği ön kamera kalitesi, bundan sonra tasarlanan telefonlarda ön plana çıkarılacak özelliklerin arasında yer alacak gibi görünüyor. Telefon üreticiler kadar donanım sağlayıcıları da etkileyecek bu eğilim karşısında yatırım haberlerlerini de artacağını öngörüyoruz.