YENİ' HABERLER:
Loading...

Piyasada Hala En Çok Tercih Edilen Facebook Login

facebook-login-lider

Facebook, 2014'ün ikinci yarısında Facebook Login ile giriş yapma konusunda yine en çok tercih edilen sosyal ağ olma özelliğini arttırarak korudu.

İnternet sitelerine giriş konusunda kullanıcı adı ve parola oluşturma derdinden kurtaran sosyal ağ hesaplarıyla giriş yapma seçeneği her geçen gün yayılırken, siteler tarafından en çok tercih edilenler haliyle en fazla kullanıcıya sahip ağlar oluyor. Hal böyleyken tahmin edeceğiniz üzere FacebookTwitterGoogle+,LinkedIn başı çeken ağlar oluyor. Geçen seneden bu yana gafiklerde pek oynama yaşanmazken, Facebook, Google+ ve Yahoo'dan pay çalarak lierliğini bu sene sürdürdü. Yüzde 55'lik bir genel kullanıma sahip Facebook'u yüzde 27 payla Google+ takip ederken, Twitter tek haneli oranları bir türlü terk edemiyor.
sosyal-ag-login-trendleri

Genelde durum böyleyken Facebook Login mobilde yüzde 64e-ticaret sektöründe yüzde 75eğitim alanında yüzde 79 kullanım oranıyla buralarda en çok Google+'tan pay çalarak tekel olma yolunda ilerliyor.
login-egilimleri

Kıtalardaki dağılıma bakacak olursak Facebook Login'in en çok tercih edildiği alan Afrika/Orta Doğu ile Orta ve Güney Amerika olarak ortaya çıkıyor.
kitalara-gore-login-egilimleri

Daha derinden incelendiğinde sitelerin profilleri iş dünyasına kaydıkça sosyal ağ kimliğini kullanma tercihininLinkedIn'e kaydığını görüyoruz. Bu da sosyal ağların nerelere odaklanması gerektiği hakkında ipucu veriyor. Google+ girişlerinin Twitter'a göre daha az kullanılmasına rağmen daha fazla olmasının sebebinin Google'a olan güven olduğunu tahmin ediyoruz. Güvenlik konusunda kullanıcı gözündeki sabıkasına rağmen Facebook'un Login'de başı çekmesi düşündürücü.