YENİ' HABERLER:
Loading...

Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Nerede Oy Kullanacağım?

Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Nerede Oy Kullanacağım?

Eğer yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimi için aklınızda halen "Nerede oy kullanacağım?" gibi sorular varsa size güzel bir haberimiz var. Ülkemizde yapılan  seçimlerde oy vereceğimiz yeri öğrenmek için eskiden mahalle muhtarımızı ziyaret etmemiz gerekirdi. Şimdi ise teknolojinin gelişmesiyle paralel olarak seçim yeri sorgulama işlemini muhtarı ziyaret etmeden internet üzerinden veya mobil uygulamalar üzerinden gerçekleştirebiliyoruz. Bu amaçla Yüksek Seçim Kurulu - YSK yayınladığı özel Seçmen Sorgulamauygulamaları ve web servisiyle vatandaşlarımıza yardımcı olmakta.
Seçmen Sorgulama sistemi temel olarak kimlik bilgilerinizi girdiğinizde size nerede oy kullanacağınızı ve sandık bilgilerinizi listelemekte. Dolayısıyla bu sistem bir sandık bilgisi sorgulama sistemi olarak da hizmet vermekte.
Seçmen Sorgulama sisteminin web servisini kullandığınızda sistem size sizinle aynı hanede yaşayan diğer kişilerin de seçimde oy kullanacakları yeri ve sandık bilgilerini listeleyebilmekte. Seçim Sorgulama sistemininAndroidiOS ve Windows Phone versiyonları da bulunuyor. Bu sayede bütün mobil platformlara destek veriliyor.
Siz de bu web hizmetini veya mobil uygulamaları kullanarak seçimde oy kullanacağınız yeri kolayca öğrenebilirsiniz:
Seçmen Sorgulama
Seçmen SorgulamaSandık Bilgisi Sorgulama Servisi
Seçmen Sorgulama
Seçmen SorgulamaWindows Phone için Seçmen Sorgulama Uygulaması
Seçmen Sorgulama
Seçmen SorgulamaiPhone ve iPad için Seçmen Sorgulama Uygulaması
Seçmen Sorgulama
Seçmen SorgulamaAndroid için Seçmen Sorgulama Uygulaması
İlk turu 10 Ağustos 2014 Pazar tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin 2. Turu ise 24 Ağustos 2014 Pazar tarihinde yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Seçimi için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlar:
Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmî daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, avukat kimliği, sürücü belgesi gibi, kimliğinizi tereddütsüz olarak ortaya koyan resimli ve resmî nitelikteki belgelerden birini yanınızda bulundurun.

Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri kimliğin tespitinde geçerli değildir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşımayan kimlik belgelerine itibar edilmez.