YENİ' HABERLER:
Loading...

Opera Max ile İnternet Kotanızı Aşmanızın Önüne Geçin!

Opera Max

Eğer mobil internet kullanıcıysanız ve internet kotası'nda kota aşım problemleri yaşıyorsanız sizin için güzel bir haberimiz var. İnternet tarayıcısı denildiğinde akla ilk gelen firmalardan olan Opera yeni geliştirdiği Opera Max adlı ücretsiz uygulama ile kullanıcıların mobil internet kota aşım dertlerine çözüm olmayı hedefliyor. Opera Max temel olarak Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınızdaki internet kullanımını yüzde 50'ye kadar azaltabilen oldukça başarılı bir uygulama. 
Android cihazlarımızda internet kullanırken mesajlaşıyoruz, paylaşılan resimlere göz atabiliyoruz, internet üzerinden şarkı dinleyebiliyoruz veya video izleyebiliyoruz. Bu işlemlerin hepsi belli bir veri tranferi gerçekleştiriyor. İnternet kotamız ise bu veri transferleri sonucu dolabiliyor ve kotayı aşınca yüksek ücretler ödeyebiliyoruz.
Ülkemizde sunulan mobil internet hizmetlerinin oldukça yüksek ücretlendirmelere tabi olması ise kota aşımına daha çok dikkat etmemizi gerektiriyor. Bu nedenle Opera Max uygulaması Türk mobil internet kullanıcılarının kota aşım dertlerine çözüm olabilecek bir uygulama olarak öne çıkıyor.
Opera Max temelde internet trafiğinizi farklı bir sunucuya yönlendirerek verileri özel bir sıkıştırma algoritmasıyla işliyor ve sıkıştırarak size iletiyor. Bu sayede internet üzerindeki veri trafiğiniz daha düşük boyuta sahip oluyor ve internet kotanız daha geç doluyor. Uygulama bu yönüyle bir VPN hizmetine benzemekte; fakat engelli sitelere erişim imkanı vermemekte.
Eğer Android 4.0 veya daha üst versiyonuna sahip bir Android cihaz kullanıyorsanız Opera Max'i bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:
Opera Max
Opera MaxAndroid için Veri Aktarımı Yöneticisi