YENİ' HABERLER:
Loading...

QR Kod Nasıl Oluşturulur?

QR Kod Nasıl Oluşturulur

QR Kod gelişen teknolojini nimetlerinden biri. İstediğiniz herhangi bir bağlantıyı kare şeklinde koda çevirerek arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. Özellikle büyük şirketlerin kullandığı bu sistem günümüzde iyice yaygınlaştı. Çoğu firmanın poşetlerinin veya kartvizitlerinin üzerinde bolca bulunan bu kodların nasıl oluşturulduğu merak ediliyor. Aslında oldukça kolay olan bu işlem için sizlere farklı kaynaklar yardımıyla yeni kodlar oluşturacağı. Hemen başlayalım.
1) Create QR Code
QR Code Generator
Bu QR Kod oluşturma sitesini ücretsiz bir şekilde kullanabiliyoruz. İşin en güzel yanı Türkçe dil desteğine sahip olması. Oldukça kullanışlı olan bu site yardımıyla QR kodu oluşturmak oldukça kolay.
Qr Code URL
Soldaki menüden oluşturmak istediğimiz kod çeşidini seçiyoruz. Biz göstermek için URL bölümünü seçtik. Yukarıda gördüğünüz gibi seçilen URL bölümüne kodunu oluşturmak istediğiniz sitenin adresini yazıyoruz.
Tamindir Instagram QR Kod
Yukarıda gördüğünüz gibi Tamindir Instagram hesabı için QR Kodu hazır. Hemen aşağıdaki bağlantıdan bu siteye erişebilirsiniz.
Create QR Code
Create QR Codeİnternet Üzerinden Ücretsiz QR Kod Oluşturma Sitesi


2) QR Code Generator


Qr Code Generator
Ücretsiz olarak kullanabileceğimiz Qr Code Generator adlı site bize QR Kod oluşturmak için izin veriyor. Ne yazık ki 1. alternatif gibi Türkçe dil desteğine sahip değil. Bu sitenin en güzel yanı ise oluşturduğunuz kodu özel olarak çeşitli ürünlere baskılatabilmeniz.
Qr Code Generator URL
Resimde de gördüğünüz gibi oluşturmak istediğimiz sitenin adresini bu bölüme yazıyoruz. Bu bölüme yazdıktan sonra hiç bir butona tıklamadan direkt kodumuz oluşuyor.
Tamindir Facebook QR Code
Tamindir'in Facebook hesabına bu site sayesinde QR kod oluşturduk bile. Bu servisi de beğenmezseniz QR kod oluşturmak için kullanışlı sitelerden son alternatifimize bakabilirsiniz.
QR Code Generator
QR Code GeneratorOnline QR Kod Oluşturabileceğiniz İnternet Sitesi




3) Free QR Code Generator

Kaywa QR Kod
Bu QR Kod oluşturma servisi daha profesyonel bir tasarıma sahip. Geliştiriciler kullanış bakımında diğer siteler gibi kalabalık değil daha sade tutmayı istemiş.  Android ve iOS uygularına da sahip olan bu site göze hitap açısından tam QR Kod oluşturmalık.
Kaywa Qr Code URL
Yukarıda gördüğünüz gibi oluşturmak istediğiniz kod çeşitini seçiyorsunuz. Genellikle internet siteleri için kod oluşturulduğu için biz URL oluşturmayı tercih ettik. Buraya Tamindir'i Twitter adresini yazıp "Generate" diyoruz.
Tamindir Twitter QR Code
Generate butonuna tıkladıktan sonra kodumuz hızlı bir şekilde oluşturuluyor. Kodumuzu kaydedip yıllarca kullanabiliriz. Bu blog yazısında anlattığımız 3 servisi kullanıp QR kod oluşturabilirsiniz.
Free QR Code Generator
Free QR Code GeneratorQR Kodu Oluşturmak İçin Web Servisi