YENİ' HABERLER:
Loading...

Facebook Uygulama Geliştiriciler İçin FbStart'ı Açıyor

fbstart-basliyor

Facebook uygulama geliştiriciler için bir girişimde bulundu. Geliştiricilere ücretsiz araç kullanım imkanı sunan program FbStart, önümüzdeki haftalarda başvurusu kabul edilen geliştiricier için hizmete açılacak.

Nisan sonundaki geliştirici konferansı F8'de tanıttığı geliştirici programı FbStart için kolları sıvayan Facebook ekibi, o günlerde sadece etkinliğe katılanların erişimine açtığı programını şimdi diğer geliştiricilere de açmaya hazırlanıyor. 

Geliştiricilere mobil uygulama konusunda yardım etmek amacıyla atılan adımda; yeni başlayanlar içinBootstrap Track adlı programda yaklaşık 8000 Dolar değerindeki uygulama geliştirme aracına ücretsiz erişebilecek geliştiricileri Adobe Creative Cloud, Appmethod uygulama geliştirme aracı, ölçeklendirilebilir çapraz platform hizmet ve araçları sunan bulut bazlı platform Parse için kredi, Braintree mobil ödeme platformu, Desk.com müşteri destek uygulaması, Hootsuite sosyal medya gözlem aracı, UserTestingkullanıcı deneyimi araştırma aracı gibi pek çok hizmet sunuluyor. Uygulamalarını bir üst kademeye taşımak isteyenleri için ise Accelerate Track adlı pakette yukarıdakine ek olarak geliştiricilere reklam desteği, test aracı, MailChimp e-posta pazarlama desteği, araştırmalarında kullanabilecekleri SurveyMonkey hesabı,Transifex yerelleştirme platformu, Asana görev takip aracı gibi hizmetlerden oluşan 40 bin Dolar değerinde bir hizmet paketi sağlanıyor.

Uygulamanızdan kısaca bahsederek başvuru yapabileceğiniz programların sınırlı sayıda geliştiriciye sunulacağını belirtelim. Adobe, Appurify, Asana, BlueJeans, Braintree, Salesforce Desk, MailChimp, Quip, Proto.io, Parse, Survey Monkey, UserTesting, Workable gibi pek çok servis sağlayıcıyla ortak yürütülen projenin ayrıntılarına https://developers.facebook.com/products/fb-start adresinden ulaşabilirsiniz.