YENİ' HABERLER:
Loading...

Haptik Geri Bildirim Veren Titreşim Eldivenleri Resmen Bir Teknoloji Harikası

David Schneider

Braille, yani kör alfabesi için tasarlanan eldivenleri hatırlarsınız. Yaydığı titreşimler sayesinde kör insanların alfabeyi öğrenmesini sağlayan bu eldivenler tam bir teknoloji harikasıydı. Hatta bunun dışında piyano öğreten eldivenler bile piyasaya sürülmüştü.
Bugün yayınlanan haberde ise el yapımı, teknolojik bir eldiven daha var. IEEE Spectrum'un önde gelen isimlerinden biri olan David Schneider, oğlunun klavyeyi akıcı kullanamadığını düşünerek teknolojik bir eldiven tasarlamış. Ev ortamında yaptığı bu eldivenin haptik geri bildirim verme gibi özellikleri mevcut. Online marketlerden 14 dolara aldığı titreşim motorlarını eldivenler üzerinde kullanan ve onları Arduino Nano'ya bağlayan Schneider, eldivenin sorunsuz bir şekilde çalıştığını söylüyor. 
Schneider'in oğlu eldiveni taktığında ise PC ekranına bir program geliyor. Bu programda ise İngilizce'deki en yaygın 100 sözcük kayıtlı. Program, sözcüklerin harflerini ekrana getirdikçe, eldiven harfe en yakın olan parmağa titreşim gönderiyor ve bu sayede çocuk nereye basacağını hatırlıyor.
Schneider'in oğluyla birlikte yaptığı videoyu buradan izleyebilirsiniz. İyi seyirler.