YENİ' HABERLER:
Loading...

iPhone 6 NFC Teknolojisiyle İle Ödeme Yapabilecek!

iPhone 6 NFC Desteği

iPhone 6 şüphesiz son dönemin en çok konuşulan cihazı oldu. iPhone 6’nın çıkmadan bu kadar konuşulduğunu düşünürsek tanıtıldıktan sonra neler olacağını düşünmek bile istemiyoruz.
Apple'ın her telefonuna koymak istediği ama sürekli bir sorundan dolayı telefonlarına ekleyemediği bir teknolojivardı. Bu teknoloji temassız ödeme yapmayı sağlayan NFC sistemi. Her telefonda bulunmayan bu özellik başarılı telefonlara uygulanmış ve kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. NFC birçok ödeme işlemini zahmetsizce halletmeye yarıyor.  Apple böyle başarılı bir teknolojiyi kendi cihazlarında görmek istediği için bu sene çalışmalarına hız kazandırdı. NFC teknolojisini iPhone 6'ya uyarladığı ve Eylül ayında NFC'li cihazlarını tanıtacağı söyleniyor.
Apple aslında NFC'yi Android'te kullanıldığı gibi cihazlarına entegre etmeyecek. Kendi ödeme sisteminioluşturacak ve bu ödeme sistemine temassız ödeme ve mobil ödeme kolaylığı sağlayacak. Bu sayede Apple hem kendi mağazalarında  hem de diğer platformlarda alışveriş işlemini kolaylaştırmak istiyor. Apple en çok Google'ın Cüzdan servisine güzel bir alternatif olmayı hatta cüzdan olayında birinci olmayı hedefliyor. Yukarıda gelecek dediğimiz NFC sistemini Apple seviyor fakat iPhone 6'ya uygulayacağı konusunda herhangi bir doğruluk oranı yok. Bunun bir sızıntı olduğunu gerçeği Eylül ayında öğreneceğiz.
Bakalım önümüzdeki günlerde iPhone 6'ya ait hangi özellikler paylaşılacak. iPhone 6'yı merak ediyorsanız, sızıntı haberlerini aşağıdaki bağlantılardan okuyabilirsiniz.