YENİ' HABERLER:
Loading...

Microsoft, İnternet Explorer 12'nin Daha Hızlı Olacağının Sözünü Verdi

İnternet Explorer 12 Daha Hızlı Olacak

Yıllardan bu yana her yeni çıkan Windows sürümü ile birlikte bir sonrakinin geliştirme aşamasına geçem Microsoft şirketi, Windows içerisinde standart ayarlar ile birlikte gelen popüler internet tarayıcısı İnternet Explorer'ı da hızlandırmayı planlıyor.
Bildiğiniz üzere Windows ile birlikte İnternet Explorer'da düzenli olarak güncellenerek ve geliştirilerek çağımızdaki kullanıcı ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Bir zamanların en popüler ve en çok kullanılan internet tarayıcısı Explorer, günümüzde eski popüleritesini yitirmiş ve kullanıcı sayısı açısından da Google Chrome'ageçilmiş durumda. Buna rağmen hala çok fazla kullanıcı sayısı olan tarayıcının ilk çöküş dönemi ilk olarakFirefox'un büyük yükselişiyle başladı. Bunun hemen ardından Google Chrome'da öne çıkmaya başlayınca İnternet Explorer zaman içerisinde bu gerilemeyi durduramadı ve şu an Dünya genelinde en çok kullanılan tarayıcı ünvanını geçtiğimiz aylarda Chrome'a kaptırdı. Gerileme döneminin en büyük nedenlerinden biri ise tarayıcının hızı şüphesiz. Firefox ve Chrome'un popüler olmasını sağlayan hız konusunda belirli bir süreden sonra Google Chrome en hızlı tarayıcı olmayı başararak bilgisayar ve mobil kullanıcıların gözünde adeta kral oldu ve zirveye oturdu.
Hız konusu çok önemli olmasına rağmen, tarayıcılar üzerindeki hız farklılıkları eskiden olduğu gibi gözle görülür seviyelerde değil artık. Fakat bir çok kullanıcı zamanında hız için geçtiği Chrome yada Firefox'u nedensiz yere bırakarak Explorer'a dönmüyor. Bunun sebebi de alışkanlık diyebilirim.
Microsoft, kullanıcılara İnternet Explorer'ın en az Firefox ve Chrome kadar hızlı olduğunu göstermek ve tıpkı eski dönemlerdeki gibi kullanışlı olduğunu kanıtlamak için geliştirmelerine devam ediyor. Bildiğiniz üzere son zamanlarda Windows 9 söylentileri artmaya başladı ve her geçen gün yeni bir Windows 9 haberi ile karşılaşıyoruz. Yeni işletim sistemi ile birlikte çıkarılması beklenen IE 12'nin de şu anki IE versiyonlarına göre çok daha hızlı olacağı Microsoft tarafından duyuruldu.
Hız ile birlikte artırılmış güvenlik önlemleri de sunacak olan yeni İnternet Explorer 12'nin bilgisayar kullanıcılarından nasıl karşılık göreceğini hep birlikte göreceğiz. Sizde internet tarayıcılar hakkındaki görüşlerinizi bizlerle aşağıdaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.
Internet Explorer 10
Internet Explorer 10Internet Explorer 10 Windows 7 Final Sürümü