YENİ' HABERLER:
Loading...

Youtube Mobil Trafiğini Arttırmaya Devam Ediyor

youtube
İnsanların cep telefonları veya tabletleri aracılığıyla uzun süre aynı şeye konsantre olmaları gerçekten zor bir durum olmasına karşın, görünen o ki Youtube bunu başarmış durumda. Öyle ki 2011 yılında sadece yüzde 6'lık bir mobil trafiğe sahip olan video servisi geçtiğimiz yıl içerisinde yani 2012 yılında mobil trafiğini yüzde 25'e çıkarmayı başarmıştı.
Google tarafından geçtiğimiz gün içerisinde yapılan açıklamayla Youtube'un 2013 yılı içerisinde sahip olduğu mobil trafiğin yaklaşık yüzde 40 civarında olduğunu duyuruldu. Tabii ki söz konusu mobil trafik olunca 1 milyar kullanıcıdan fazlasına sahip olup da yüksek mobil kullanıcı rakamlarına sahip olan tek internet sitesi Youtube değil.
2011 yılının ikinci çeyreğinde yapılan açıklamayla 739 milyon kullanıcısının yüzde 43'lük bölümünün yani 325 kullanıcının mobil üzerinden, 2012 yılının ikinci çeyreğinde yapılan açıklamayla 955 milyon kullanıcısının yüzde 56'lık bölümünün yani 543 milyon kullanıcının mobil üzerinden ve son olarak 2013 yılının ikinci çeyreğinde yapılan açıklamayla 1.15 milyar kullanıcısının yüzde 73'lük bölümünün yani 819 milyon kullanıcının mobil üzerinden Facebook.com'a giriş yaptığını duyuran Facebook'ta bu alanda Youtube'un gerisinde kalmadı. Tabii ki bu sayılarla ilgili dikkat edilmesi gereken nokta, bu sayılar hesaplanırken en az bir kez Facebook mobil uygulamasını veya masaüstü sürümünü kullanılanların da bu rakamlar içerisinde yer almış olması.
Facebook her ne kadar mobil kullanıcı rakamlarını tam olarak paylaşmıyor olsa da reklam gelirlerinin yaklaşık yüzde 41'lik bölümünü akıllı telefon ve tablet kullanıcılarından kazandığı biliniyor. 2012 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 14 olan mobil reklam gelirleri, 2012'nin dördüncü çeyreğinde yüzde 23 ve 2013'ün ilk çeyreği sonunda yüzde 30'lara ulaşmıştır.
Youtube'un yüksek mobil kullanıcı rakamlarını yakalamasının en büyük nedenlerinden bir tanesi de Youtube mobil uygulamasının ve uygulamayı kullanmadan Youtube'a giriş yapmak isteyen kullanıcılar için hazırlanan mobil sitenin kullanıcı odaklı olarak sürekli geliştirilmesidir. Öyle ki son duyurulan ve Kasım ayı içerisinde hayata geçmesi beklenen projeyle birlikte, mobil kullanıcılar izlemek istedikleri videoları kaydederek daha sonra çevrimdışı olarak izleyebilecekler. Bundan önce de kullanıcıların aynı anda hem Youtube üzerinde gezerken hem de videolarını izleyebilecekleri mükemmel bir özellik Android kullanıcılarına sunulmuştu.
Kullanıcıların beğenisine sunduğu bunlar gibi daha birçok uygulama ve özellik sayesinde beğeni toplamaya devam eden Youtube, bu sayede hem rakiplerini geride bırakmaya hem de saltanatını sürdürmeye devam ediyor.
Youtube Mobil uygulamalarına Tamindir.com aracılığıyla hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.
YouTube
YouTubeAndroid İçin Resmi YouTube Uygulaması
YouTube
YouTubeiPhone, iPod Touch ve iPad İçin YouTube Uygulaması