YENİ' HABERLER:
Loading...

Google, Android KitKat'lı Nexus 5'i Resmen Tanıttı

Nexus 5 Tanıtıldı Manşet

Google, LG tarafından üretilen amiral gemisi Nexus 5’i resmen tanıttı. Geçtiğimiz günlerde Google Play Store’da görünen telefon, Android 4.4 KitKat işletim sistemli ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor.
Google’ın uzun süredir konuşulan, bir görünüp bir kaybolan amiral gemisi Nexus 5, sim kilitsiz ve kontratsız olarak Google Play üzerinden satışa sunuldu. Bugünden itibaren Amerika, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, Japonya ve Kore’deki kullanıcıların satın alabileceği Nexus 5’in 16GB modeli 349 dolar, 32GB modeli399 dolar fiyat etiketine sahip.
4.95 inç 1920 x 1080 çözünürlüğünde (445 ppi) ekrana sahip Nexus 5’in ekranı Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Gücünü Qualcomm’un 2.3GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisi ve 2GB RAM’den alan Nexus 5’in ön yüzüne 1.3 megapiksel, arka yüzüne 8 megapiksel çözünürlüğünde kamera konumlandırılmış. Gelişmiş yeni lensler ışığın az olduğu ortamlarda devreye girerek net çekimler elde etmenize imkan tanıyor. Arka kamerada optik görüntü sabitleme özelliği bulunuyor. Ultra hızlı Wi-Fi, 4G ve LTE bağlantılarına sahip Nexus 5’de porselen güç ve ses düğmeleri, microUSB, 3.5 mm stereo ses jakı ve çift mikrofon bulunuyor.
Google tarafından şimdiye kadarki en ince ve en hızlı Nexus telefon olarak tanıtılan Nexus 5, 130 gramağırlığında ve 8.59 mm kalınlığında.
Nexus 5 Fotoğraf Galerisi