YENİ' HABERLER:
Loading...

İnternet Üzerinde Hakimiyet Kuran En İyi 10 Şirket

internetin en iyi 10 şirketi

Günümüzde artık internet kullanmayan neredeyse yok demek mümkün. Peki bu kadar kişi internette en çok hangi siteleri ziyaret ediyor. İnternet üzerinde hakimiyet kuran en iyi 10 şirket arasında liderliği Google elinde bulunduruyor.
Listede Google'ı takip eden diğer iki şirket sırasıyla Microsoft ve Facebook. İnternet üzerinde en çok ziyaret edilen şirketler arasında 3 dev şirketi Yahoo, Wikimedia, Amazon, Baidu, Tencent, Alibaba ve Sohu.comtakip ediyor.
en iyi 10 şirket
Statista şirketinin Temmuz ayı verilerini kullanarak hazırladığı grafiğe göre Google'ı Temmuz ayında 1.2 milyarkullanıcı ziyaret etmiş. Yani dünya üzerinde yaşayan tüm insanların her 7'sinden 1'i Temmuz ayı içerisinde Google'ı giriş yapmış. Google'ın ardından 878 milyon ziyaretçi sayısı ile Microsoft, 797 milyon ziyaretçi sayısı ile Facebook ve 725 milyon ziyaretçi sayısı ile Yahoo! geliyor.
Google'ın açık ara önde olduğu sıralamada Microsoft, Facebook ve Yahoo!'nun birbirine yakın ziyaretçi rakamları bulunuyor. En iyi 10 şirket arasındaki listede bu 4 şirketten sonra ziyaretçi ssayıları yarı yarıya düşsede Wikimedia'dan Sohu.com'a kadar tüm şirketlerin 300 ile 400 milyon arasındaki aylık ziyaretçisi bulunuyor.
Bu dev şirketler hakkındaki görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümününden bizimle paylaşabilirsiniz.