YENİ' HABERLER:
Loading...

Windows XP'ye Malware Saldırılar Artıyor


Windows XP'nin Microsoft'un denediği onlarca stratejiye rağmen hala yüksek bir kullanım oranına sahip olması şirketi oldukça endişelendiriyor diyebiliriz. Her ne kadar artık düşüş trendine girmiş olsa da Windows XP'ye bağlı olan belli bir sabit kullanıcı kitlesi var ve bu durum yakın zamanda desteğin kesileceği işletim sistemini çok tehlikeli hale getiriyor.
Hali hazırda Service Pack 2 için desteği kesen Microsoft'un bu adımının ardından Service Pack 3'e göre malware bulaşma oranında yüzde 66'yı aşan bir yükselme olduğu da dikkatleri çekiyor. Dolayısıyla her ne kadar günlük bilgisayar kullanımımızda güvenlik güncellemelerini pek hissetmiyor olsak da, onların daha güvenilir bir bilgisayar kullanmamıza büyük bir katkıda bulunduğu ortada.
Windows 8'in, Windows XP'ye göre altı kat daha az malware bulaşmasına maruz kaldığı ve bu anlamda en güvenli işletim sistemi olduğu da raporlananlar arasında. Eğer bilgisayarınızdaki kişisel verilerin güvenliğine önem veriyorsanız en kısa zamanda Windows XP'den uzaklaşmalı ve Windows 8 yahut 8.1 gibi modern işletim sistemlerine geçiş yapmanızı öneriyoruz.
Eğer bilgisayarınızı malware saldırılardan korumak isterseniz aşağıdaki yazılımları da deneyebilirsiniz:
Malwarebytes` Anti-Malware
Malwarebytes` Anti-MalwareZararlı Yazılım Temizleme Programı
IObit Malware Fighter Free
IObit Malware Fighter FreeÜcretsiz Zararlı Yazılım Temizleyici
Ashampoo Anti-Malware
Ashampoo Anti-MalwareVirüs, Casus, Bot, Trojan Engelleyici