YENİ' HABERLER:
Loading...

Excel 2013'te dosyaları çevirimiçi kaydetme ve paylaşma özelliği nedir?



Excel 2013'te dosyaları çevirimiçi kaydetme ve paylaşma özelliği nedir?

Office 2013'te gelen yeni özelliklerden biri de belgelerin çevirimiçi kaydedilebilmesi. Bu özellikten faydalanabilmeniz için bir ücret ödemenize gerek yok. Yalnızca bir Hotmail ya da Windowslive hesabınızın olması yeterli. 

Bu özellikte, istediğiniz belgeyi kaydetmek için Dosya'dan Kaydet ya da Farklı kaydet seçeneklerinden birini seçin.  Karşınıza çıkan ekranda Gözat'ı tıklayın ve kaydetmek istediğiniz belgeyi bilgisayarınızda saklamak istediğiniz yere kaydedin. Dosyaya istediğiniz ismi de verebilirsiniz. 

Kaydettiğiniz dosyaları açmak içinse önce Dosya'ya sonra da Aç'a tıklayın. Ardından Gözat'a tıkladığınızda kaydetmiş olduğunuz dosyalara erişebileceksiniz. 

Dosyaları paylaşmak için de yine önce Dosya'ya tıklayın ve ardından Paylaş'a tıklayın. Karşınıza çıkan ekranın sağ kısmında Başkalarını Davet Et  bölümü göreceksiniz. Buraya dosyayı paylaşmak istediğiniz kişi ya da kişilerin mail adreslerini yazarak dosyanızı istediğiniz kişilerle paylaşabilirisiniz. 

Burda dikkat edilmesi gereken bir nokta, dosyaları paylaşacağınız mail adreslerinin Microsoftlive ID olmaları. Gmail hesaplarıyla dosya paylaşımları sırasında bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.