YENİ' HABERLER:
Loading...

Programsız Skype Çoklu Oturum Açma

Programsız Skype Çoklu Oturum Açma
Merhaba sevgili Tamindir takipçileri. Bildiğiniz üzere bir süre önce Windows Live Messenger veya eski adıyla MSN Messenger kullanıcılara veda etmiş ve Microsoft bu yazılımı Skype ile değiştirmişti. Fakat Windows Live Messenger'ın yaygın kullanım yolları da yazılımın kaldırılmasıyla birlikte ortadan kaybolmuştu. Bu yaygın kullanım yollarından biri çoklu oturum açma idi. Messenger'a 3. parti yazılımlarla kazandırılan bu özellik oldukça kullanışlı olmaktaydı. Messenger kaldırıldıktan sonra çoklu Skype açma ya da Skype çoklu oturum açma işlemi için de 3. parti yazılımlar geliştirildi. Bu yazılımların her Skype güncellemesiyle geçerliliklerini yitirebilmesi ve hesap güvenlikleri açısından soru işaretleri oluşturması nedeniyle programsız çoklu Skype açma ihtiyacı doğmakta. Bu yazımızda aynı bilgisayardan birden fazla Skype açma işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi resimli olarak anlatacağız.
Skype



Aynı Bilgisayarda 2 Farklı Skype Oturumu Açma

Programsız çoklu Skype açma işlemi için ilk olarak Windows'un çalıştır komutuna erişiyoruz. Bunun için Windows 8 kullanıcıları klavyenin sol alt köşesinde yer alan Ctrl ve Alt tuşları arasındaki başlat tuşuna basarak açılan başlangıç ekranında direkt olarak çalıştır kelimesini yazarak çıkan sonuçlardan çalıştır komutuna erişebilirler:
Programsız Skype Çoklu Oturum Açma
Windows 7 ve Vista kullanıcıları ise aynı işlemi başlat menüsünü açtıktan sonra karşımıza çıkan arama çubuğuna çalıştır kelimesini yazarak gerçekleştirebilirler. Windows XP'de ise çalıştır komutu zaten başlat menüsü üzerinde yer alıyor.
Windows 8, Windows 7 ve Vista kullanıcıları için çalıştır komutuna erişmenin çok daha kolay bir yolu ise klavyenin sol alt köşesinde yer alan Ctrl ve Alt tuşları arasındaki başlat tuşu ile birlikte R tuşuna basmak. Çalıştır komutuna eriştikten sonra ise şu adımları takip ediyoruz:
  • Eğer 32 Bit işletim sistemine sahip iseniz:
    Çalıştır komutundaki metin çubuğuna "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /secondary yazın ve "Tamam"a tıklayın
  • Eğer 64 Bit işletim sistemine sahip iseniz:
    Çalıştır komutundaki metin çubuğuna "C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe" /secondary yazın ve "Tamam"a tıklayın
Programsız Skype Çoklu Oturum Açma
Not:  Eğer hata mesajı alırsanız buradaki komutları tırnak işaretleri dahil olacak şekilde kopyalayın ve çalıştır ekranına yapıştırarak tekrar deneyin. Eğer Skype'yi farklı bir dosya konumuna yüklediyseniz C:\Program Files kısmını Skype'nin yüklü olduğu konuma göre değiştirmeniz gerekecektir.
Eğer yukarıdaki yöntemi kullanamadıysanız alternatif olarak şu işlemleri yapabilirsiniz: