YENİ' HABERLER:
Loading...

Pinterest Avrupa'daki Marka Adını Kaybetti



Pinterest son yıllarda yavaş ancak kararlı bir şekilde büyümesini sürdüren sosyal ağlar arasında yer alıyor ve görsel ağırlıklı yapısı ile özellikle resimler ve videolar ile ilgilenen kullanıcıları kendisine çekiyor. Geçtiğimiz ay devreye sokulan Türkçe dil seçeneği ile ülkemizde de daha popüler olacağına hiç şüphe yok. Fakat son gelişmeler Pinterest için oldukça üzücü olacak gibi görünüyor zira Avrupa'daki mahkemeler Pinterest marka adının Pinterest'e değil, Premium Interest adlı ve Londra merkezli bir sosyal haberler girişimine ait olduğuna karar verdiler.
Dolayısıyla Pinterest Avrupa'da iş yapmak istediğinde kendi markasını kullanamayacak ve bunu yapmak isterse ya adını değiştirmek zorunda, ya da Premium Interest'in sahibi Alex Hearn'den ismin kullanımı için lisans almak zorunda. Tabii ki lisans izninin alınması Hearn için bir gelir kaynağı olabilir fakat Pinterest için bir maddi yük olacaktır.
Techcrunch'a açıklama yapan Pinterest yetkilisi ise davayı temyize götüreceklerini belirtti ancak olumlu bir sonuç alınmasının zor olduğu da ortada. Çünkü Pinterest'in ABD'deki isim hakkını almadan önce Premium Interest'in Avrupa'daki Pinterest marka tescilini gerçekleştirdiği aktarılıyor. Yani Pinterest henüz Avrupa'da herhangi bir plana ya da işletmeye bile sahip değilken marka tescili başka bir firma tarafından gerçekleştirilmiş.
Şimdilik haklarından pek kolay vazgeçmeyeceğini açıklayan Pinterest'in Avrupa'daki durum karşısında ne yapacağını bilmiyoruz. ABD'deki mahkemelere göre çok daha katı bir işleyişe sahip olan Avrupamahkemelerindeki ilerleyişinin pek hızlı olacağını sanmıyorum ancak son durumu bize zaman gösterecek. Pinterest'i kullanmak isterseniz aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.
Pinterest
PinterestiPhone, iPad ve iPod Touch İçin Pinterest Uygulaması
Pinterest
PinterestAndroid İçin Pinterest Uygulaması
Pinterest
PinterestWindows Phone için Pinterest Uygulaması