YENİ' HABERLER:
Loading...

BlackBerry'nin Siri'si Yolda

   blackberry-sesli-asistan-geliyor

  BlackBerry, geç de olsa trendleri takip ediyor. Sesli asistan desteği sunmaya hazırlanan Kanadalı şirket, hizmeti yeni telefonuna yetiştirecek.
BlackBerry iş dünyasının zamanında en çok tercih ettiği fakat kullanıcının tercihlerine göre evrilen akıllı telefon piyasasını geriden takip ederek elindeki bu gücü iPhone'a kaptıran bir şirket olarak piyasada tutunmaya çalışıyor. Şirketin yeni işletim sistemi ve klavyesiz modelleri çok işlevsel ve orjinal fikirleri barındırsa da, akıllı cihaz kullanıcılarının tercihlerini belirleyen uygulama ve servis  zenginliği bakımından Android ve iOS'a yaklaşamıyor.
Google Now, Siri, Cortana gibi diğer platformların sesli asistanlarından çok sonra sesli asistan geliştirenBlackBerry, kare tasarımıyla dikkat çeken Passport telefonuyla aynı zamanda bunu da kullanıma sunacağını açıkladı. Komutla istenilen uygulamada arama yapabilen, söylenen eylem gerçekleştiren, ekrana dokunmadan telefon kontrolü sağlayan BlackBerry Assistant, sesli kontrolün yanında bir uygulamaya girmeden klavyeden Tweet atma, mesaj gönderme gibi özelliklere de sahip olacak.
BlackBery'nin piyasadaki yerini yeterli bulmasak da, hem tasarım hem hizmet konusunda yenilikçi davrandığını kabul etmeliyiz. Ne kadar ilgi görür bilmiyoruz ama BlackBerry'nin yeni haberlerini merakla bekliyoruz.