YENİ' HABERLER:
Loading...

Google Play iOS App Store'a Fark Attı

   google-play-iosu-gecti

 Son çeyrek raporlarının açıklanmasının ardından sevinen taraf Google Play oldu. 2013'ün aynı dönemine göre indirme sayısını arttıran Google Play, iOS App Store'u da geride bırakmayı başardı.
Araştırma raporunun sahibi App Annie'ye göre, iOS App Store'a yüzde 60 fark atan Play Store'u zafare taşıyan gelişmekte olan pazarlar oldu. Özellikle BrezilyaTayland ve Hindistan'ın artışa katkı sunduğu gözlenirken, Hindistan'ın akıllı telefon sayısının artışı ile Brezilya'daki Dünya Kupası organizasyonu esnasında indirilen spor uygulamaları düşünülürse verinin temelleri daha iyi anlaşılıyor.
2014 FIFA Dünya Kupası'nın etkileri sadece Brezilya ile sınırlı kalmamış görünüyor. Spor kategorisinde genel olarak yüzde 20 artış görülüyor. AlmanyaArjantin ve ABD bu kategorinin yükselişinde önemli bir paya sahip.
iOS'u besleyen Çin ve Japonya hala gelir konusunda Apple'ı zirvede tutarken, indirme sayısındaki düşüşe rağmen Google Play'den yüzde 80 daha fazla gelir elde eden iOS App Store, toplamda yine en çok spor uygulamalarından gelir elde etmiş.
Rapora genel olarak baktığımızda, daha önce Google Play'in pay çalmaya devam edeceği yönündeki öngörülerin doğru çıktığını görüyoruz. Birinciliğe giden yolun da yükselmekte olan pazarların kalbinden geçtiği gün gibi ortada. Yıl sonu rakamlarını değiştirecek hamlenin kimden geleceği ise merak konusu.