YENİ' HABERLER:
Loading...

Cep Telefonları Silinen Her Şeyi Aslında Saklıyor

Bilgisayar Casusu

Milyonlarca kişi tarafından sürekli kullanılan cep telefonlarının yeni bir açığı ortaya çıkarıldı. Ünlü güvenlikşirketinin yaptığı araştırmaya göre sildiğinizi ve kurtulduğunuzu zannettiğiniz belgelere uzman kişiler tarafından kısa sürede ulaşılabilir.
Güvenlik çalışmalarında kendini önde çıkarmayı isteyen Avast'ın yapmış olduğu son araştırmasında gerçekten büyük bir sorun fark edildi. Bu sorun ikinci el telefon alanların veya telefonlarını satanların başını büyük derde sokabilir. Yapılan araştırmada cep telefonunuzdan silindiğini düşündüğünüz belgeleri, resimleri ve ses dosyalarının aslında silinmediği ortaya çıktı.
Çok eski ve değişmeyen bir yöntem olan "fabrika ayarlarına döndürme" seçeneği de ne yazık ki bu fotoğrafların silinmesinde hiçbir fayda sağlamıyor. Kullanıcıya etrafta bulunan çöpleri kaldırarak temizlik yapmış gibi görünen cihaz aslına tüm bilgilerinizi hafızasında özel bir yere göndermiştir bile.  Kendi kendinize eğlenirken çektiğiniz onlarca gereksiz ve absürt karenin başkalarının eline geçmesini ne yazık ki engellemiyorsunuz. Bazen bu resimler bazen hiç paylaşılmayacak kadar özel olabiliyor. En iyisi hiç çekmemek galiba.
Avast'ın araştırmasında kullandığı telefonlardan oldukça ilginç sonuçlar paylaşıldı. Test edilen cihazlardan 250'sinde çıplak fotoğraf, 70.000'den fazla silindiği zannedilen fotoğrafa ve çeşitli e-mail hesaplarınaulaşılmış. Test edilen bu telefonların ikinci el diye tabir edilen kullanılmış cihazlar olduğunu da hatırlatalım.
Nasıl Önlem Alınır: Android dosyalarını kalıcı olarak nasıl silebilirsiniz? yazımızı kontrol etmeyi unutmayın!