YENİ' HABERLER:
Loading...

Goodgame Studios'tan Çağlar Eğer İle Shadow Kings Röportajımız



Geçtiğimiz günlerde sizlere Goodgame Studios'un yeni oyunu Shadow Kings'den bahsetmiştik. Shadow Kings çok yakında resmi olarak yayınlanacak ve hem mobil oyuncular hem de web oyuncuları tarafından kolaylıkla oynanabilecek. Goodgame Studios'a oyun hakkında bilgiler almak için ulaştık ve şirketin İş Geliştirme Müdürü Sayın Çağlar Eğer de sorularımıza samimiyetle yanıt verdi. Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen sorularımıza ve cevaplara geçiş yapalım.
Merhabalar Çağlar bey, Shadow Kings'e dair sorularımız aşağıdaki şekildedir:
Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
Merhabalar arkadaşlar, bu röportaj için zaman ayırdığınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim! 2 yıldır Goodgame Studios'ta İş Geliştirme Müdürü olarak görev alıyorum ve ilk 1.5 yılımda Türkiye ve MENA sorumlusuydum. 1 Ocak'tan beri küresel olarak büyük medya gruplarıyla anlaşmalar hazırlıyor ve oyunlara yönelik işbirliklerimizi büyütmeyi hedefliyorum. Türkiye'de oyunlarımız son 2 yılda çok popüler olduklar. Örneğin Kanal D'de ve TV'de oyunlarımızın fragmanları yayınlandı ve yayınlanmaya devam ediyorlar. Türkiye'de ve küresel pazarda çok büyük projelerimiz var.
Geçmişteki oyunlarınız ile Shadow Kings'i birbirinden farklı kılacak özellikler nelerdir?
Geçmişteki Goodgame Empire, Big Farm gibi oyunlarımız hep web için geliştirilmişlerdi. Empire: Four Kingdoms mobil için yayınlandığında, mobil dünyasında pek deneyimimiz yoktu ancak yine de oldukça başarılı bir oyun olmayı başararak pek çok ülkede birinci sıralarda yer aldı. Yeni oyunumuz Shadow Kings ise hem mobil hem de web için geliştirildi. Yeni oyunumuzda mobilde edindiğimiz tecrübeleri direkt olarak oyuna aktarıyoruz ve böylelikle oyunumuzun hem mobil hem de webde çok başarılı olacağından eminiz.
Shadow Kings'in genel olarak yapısından bize biraz bahsedebilir misiniz?
Shadow Kings herkese yönelik bir oyun olacak ve karakterler sevimli bir şekilde hazırlanıyorlar. Oyunun senaryosu ise daha çok oyuncuyu etkilemek üzerine kurgulandı. Grafik departmanımız oyunun grafikleriyle 1.5 sene uğraştı ve bu konuda geçmiş tecrübelerden faydalanıldı. Oyunda yer alan içerikler konusunda anketler vasıtasıyla takipçilerimizden de geri dönümler aldık ve bunlardan faydalandık. Oyunun tarzı şimdiye dek geliştirdiğimiz oyunlardan oldukça farklı olacak.
Oyun temelde mobil oyuncular için hazırlanmış. Web arayüzünden oynamak isteyenler için bu bir dezavantaj oluşturacak mı?
Az önce bahsettiğim gibi, Empire: Four Kingdoms aslında Goodgame Empire'ın mobil versiyonu olarak yayınlanmıştı ve inanılmaz bir başarı yakaladı. Bu defa tam tersini yapacağız ve yeniden çok başarılı olacak bir oyun geliştirdiğimize eminiz. Tüm oyuncularımızın keyifle oynayacaklarına inanıyorum.
Diğer rakip şirketlerin oyunlarına karşı savaş, strateji, inşaat ve diğer elementlerde nasıl geliştirilmelerde bulunuldu? Shadow Kings'i bu bağlamda özel kılan nedir?
Rakip demek biraz negatif olacak ancak diğer oyun geliştiren şirketlerden farkımız sahip olduğumuz tecrübemiz. Şu ana dek webde başarılı olan hiç bir şirket mobilde başarılı olamadı ve mobilde başarılı şirketlerin ise web deneyimi mevcut değil. Örneğin Supercell veya Machine Zone mobilde başarılı şirketler ancak webde kimse bu şirketleri tanımıyor. BigPoint ise webde büyük bir şirket ancak mobilde tanınmıyor. Bizim amacımız ise hem mobilde hem de webde başarı elde etmek. Bu başarımızı ise Shadow Kings ile yeni bir düzeye çıkaracağız.
Oyun ücretsiz mi olacak? Ücretsiz olursa reklamlar veya satın alma seçenekleri bulunacak mı?
Oyun kesinlikle ücretsiz olacak ve free-2-play modeline uygun bir şekilde yayınlanacak. Tabii ki oyun içi satın almalar sayesinde isteyen oyuncular ödeme yapabilecekler ancak bu mecburi bir durum değil. Amacımız oyunculardan ödeme almak değil, onların oyunlardan daha fazla zevk alması.
Shadow Kings geldiğinde esas yoğunluk bu oyun üzerine mi olacak yoksa Empire: Four Kingdoms da önemini korumaya devam edecek mi?
Goodgame Studios'ta şu anda 950 kişiyiz ve Empire: Four Kingdoms ekibi ile Shadow Kings'in departmanları tamamen birbirlerinden ayrılar. Fakat tabii ki her iki proje de aynı derecede öneme ve desteğe sahip olacak.
Yakın zamanda bizleri bekleyen başka oyunlarınız var mı? Varsa küçük bir ipucu verebilir misiniz?
Bu yil en azindan iki veya 3 oyun daha yayinlayacagiz. Bu kadar ip ucu verebilir: Oyun gelecekte ve cok farkli bir dünyada yer alacak ve grafikleride cok cok farkli olacak.
Bu yıl en az iki veya üç oyun daha yayınlayacağız. Şimdilik bu kadar ipucu vermem yeterli. Oyun gelecek ve çok farklı bir dünyada yer alacak. Grafiklerin de oldukça değişik olacağını söyleyebilirim :)
Oyuncu takipçilerimize söylemek istediğiniz bir dileğiniz varsa onları da aktarabilirsiniz.
Goodgame Studios adına Tamindir ekibine bu röportaj için çok teşekkür ediyorum. Türk oyuncularına bizi destekledikleri için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca herkese şimdiden iyi bayramlar diliyorum. (Empire'da bayram etkinliklerini kaçırmayın :)

Çağlar Eğer'in Twitter hesabını takip etmek için buraya tıklayın!