YENİ' HABERLER:
Loading...

Google Glass, Stanford'ta Ameliyata Girdi

Glass

Bir teknoloji harikası ne kadar ileriye gidebilir? Hadi onu bırakın, teknolojik bir cihazın bir teknoloji harikası olabilmesi için önce ne yapması gerekir? Bize kalırsa Google Glass, şu aralar bu sorunun cevabını bulan tek teknolojik cihaz. Neden mi? Ameliyattan tabii ki.
Stanford Üniversitesi'ne çeviriyoruz şimdiki rotamızı. Standford Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim alan tıp öğrencilerinin ameliyat sırasında yardım almak için Google Glass'ı kullandığı belirtildi. İlk başta Dr. Cristopher Kaeding tarafından kullanılan Google Glass, ameliyat sırasında işlem sürecini karşı tarafa aktarabilmesi için Google Hangouts üzerinden doktorumuza yardım ediyor. Bu konuda ise Google, CrowdOptic ile anlaşma yapmış durumda. 
Bu tür canlı ameliyat çekimleri daha önce de yapıl ıştı; fakat söz konusu bu olayın şu an Google Glass ile "rahat rahat" yapılması. 
Google Glass Ameliyat
Google Glass'ı gerçekten böyle bir ortamda görmek çok mutluluk verici. Umuyoruz ki sistem özellikleri de aynı gösterildiği gibi geliştirilir ve tıp alanında ilerleme kaydetmeye başlar. 
Bizimle kalın.