YENİ' HABERLER:
Loading...

Kablosuz ağımın şifresini unuttum ne yapmalıyım?









Kablosuz modemin şifresi unutulduğunda yapılması gereken iki temel şey vardır. Bunlardan biri modemi resetlemek, diğeri ise modem arayüzünden şifreyi değiştirmek. Bu iki işlem modemin yeniden aktif olarak çalışmasını sağlayabilir.

Arayüzden şifre değiştirme

Bilgisayarın Windows ve R tuşlarına basarak görünen ekrana cmd komutunu yazalım. Daha sonra gelen siyah ekrana ipconfig/all yazalım. Karşımıza çıkan komut sistemi sayfasından Default Gateway'i seçerek karşısında rakamla belirtilen kodu herhangi bir web browser sayfasını kullanarak yazalım.

Karşımıza çıkan sayfada kullanıcı adı ve şifre isteyen bir ekran olduğunu görebiliriz. İstenen bu kullanıcı adı ve şifre modeminize ait olmalıdır. Modemin içine girdikten sonra arayüz ayarlarına girip Kablosuz seçeneğini seçelim.

Kablosuz ağın varolan ayarlarını gösteren bu sayfada şifreleme kısmındaki PSK Anahtarı kısmına yeni şifreyi yazalım. Sayfa sonundaki kaydet tuşuna basmamız yeni şifrenin geçerli olması için yeterlidir.

Kablosuz ağın şifresinin unutulmasının ardından modem resetlenip fabrika ayarlarına dönmüş olabilir. Böyle bir durumda internet sağlayıcısı tarafından verilen kullanıcı adı ve şifresi de gitmiş demektir. Bunun için modem arayüzüne girilmesi gerekir. Daha önce Kablosuz seçeneğini gördüğümüz arayüz sayfasında kullanıcı adı ve şifresi değiştirilerek sorun giderilmiş olur.