YENİ' HABERLER:
Loading...

Microsoft, Bir Sonraki Sene Tam 18.000 Çalışanın İşine Son Verecek

Microsoft

Microsoft bugün kötü haberi basın ile paylaştı. Şimdiye kadar ki en büyük çalışan çıkarımı için hazırlanan Microsoft, bu rakamın şu an 18.000 olduğunu belirtti.
Microsoft'un CEO'su Satya Nadella bir sonraki yıl tam tamına 18.000 çalışanın işten çıkarımı için hazırlandıklarını belirtti. Hatta şu andan itibaren hazırlandıkları sayı ise 13.000. Bu rakam, önümüzdeki 6 ay için geçerli ve bu çalışanları birçoğu ise Nokia ekibi.
2009 yılındaki 5.900 rakamından sonra bu 18.000'lik rakam sanıyoruz ki Microsoft'un şimdiye kadarki en büyük çalışan çıkarımı. Özellikle Nokia takımından muzdarip olduğunu açıklayan Nadella, sanıyoruz ki ilk olarak Nokia'dan ilerleyecek. 
Microsoft'un sağladığı ekosistemin daim olmasını istediğini ve bu yüzden böyle bir rakama karar verdiklerini söyleyen Nadella, bize hiç de üzgün görünmedi. Peki ya o 18.000 insana ne olacak? 
Tüm bu işçi çıkarımlarının yanında Nadella, Nokia X modellerini yeni nesilde daha farklı olarak düşünüuyor. Bunu da, Windows Phone ile çalışan Nokia X dizaynı Lumia'lar olarak düşünüyuor.
Microsoft, bu konuyla ilgili diğer detayları bu ayın 22'sinde paylaşacağını da ayrıca detaylara ekledi. O güne kadar detayları sıcağı sıcağına takip edip sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
Bizimle kalın.