YENİ' HABERLER:
Loading...

oogle In-App Satışı Olan Uygulamalara Artık Ücretsiz Diyemeyecek

avrupa-komisyonu-uygulama-ici-satisi-duzenliyor

Avrupa'da hukuk sistemi teknoloji şirketlerine yeni bir yaptırım uygulamaya başladı. Google, içinde satış yapılan uygulamalar için artık ücretsiz diyemeyecek. Apple ise uyarıları şimdilik atlatıyor.
Uygulamalarda ailesinden habersiz harcama yapan çocuklar bugünlerde hem onları hem de teknoloji devlerini sıkıntıya sokuyor. Geçtiğimiz günlerde milyonlarca dolarlık harcamayı doğrulama yapmadan alan ve bu konu yüzünden başı ağrıyan  Amazon'un ardından Google ve Apple için de uyarı geldi. Avrupa Birliği Komisyonuücretsiz indirilen fakat oyun içinde satış yapılan oyunlarda çocuklarının habersiz alım yaptığını fark eden ailelerden şikayet alınca, hem Google hem Apple'a marketlerde bu uygulamaları satarken kullandıkları ifadeyi değiştirmeleri için uyarıda bulundu.
Uyarı karşısında çözüm olarak uygulamanın hizmet satarken mutlaka iletişime geçerek doğrulama isteyeceğini söyleyen GoogleEylül sonuna kadar bu düzenlemeyi yetiştirecek. Apple tarafından doğrudan bir çözüm önerisi sunulmazken, konuyla ilgileneceklerini söyledikleri belirtiliyor.
Kullanıcısını önemseyen ve adına leke gelmemesi için çözüm odaklı bir politika izleyen Google karşısında Apple'ın nasıl bir yöntem bulacağı merak konusu.