YENİ' HABERLER:
Loading...

Android'in İkinci Çeyrekte Pazar Payı Yüzde 85

android-rekor-kirdi

Android rekor kırdı. 2014'ün ikinci çeyreğinde yüzde 85'lik pazar payına sahip olduğu açıklanan Google'ın mobil işletim sistemi, akıllı telefon pazarında tekel olmaya doğru mu ilerliyor?
İkinci çeyrek gelirleri ve pazar payı rakamları medyada yer almaya başlamışken, yüzü gülenlerden biri Googleoldu. Mobil pazarda yüzde 85 pazar payıyla rekor kıran Android, sözü geçen dönem boyunca 249.6 milyonakıllı telefon gönderimi gerçekleştirmiş. Android'i 35.2 milyonla Apple iOS takip ederken, yüzde 8 ile Microsoft üçüncü, yüzde 1.9 ile BlackBerry dördüncü sırada yer almış.
İşletim sistemine göre akıllı telefon dağıtımına bakacak olursa, ikinci çeyrekte global pazarın yüzde 84.6'sı Androidyüzde 11.9'u iOSyüzde 2.7'si Microsoft tercih etmiş. Geçtiğimiz seneye oranla toplam büyümede gerileme görülürken, Apple rakibinin yükselişi karşısında düşüşle karşılaşmış.
Talep dağılımında Asya ve Afrika istikrarlı bir istatistik yakalarken, Kuzey Amerika ve Avrupa daha dalgalı bir talep grafiğine sahip. Strategy Analytics'in raporunda yer alan rakamların arasında, Samsung'un geçen senekiyüzde 33 pazar payını koruyamadığı yüzde 25'e gerilediği de göze çarpıyor. Buna rağmen, Android pazarını yürüten yine Samsung. Yavaş ama emin adımlarla gelen LG ile Samsung önümüzdeki yıllarda pazarda çarpışmalarıyla konuşulacak gibi duruyor.