YENİ' HABERLER:
Loading...

iPad Bağımlısı Pilot Neredeyse Uçağı Düşürüyordu

ipad uçak düşürüyordu

Özellikle akıllı telefonların ve tabletlerin yaygınlaşmasından sonra uzmanlar, bu cihazlara olan bağımlılığın kullanıcıların günlük yaşamlarını ne denli olumsuz etkileyebileceği yönünde birçok açıklama yapmaya başladı. Şu aralar herhangi bir mecrada „araba kullanırken telefonunuzla ilgilenmeyin, Facebook’a girmeyin“ tandansında çok sayıda bilgilendirici reklam görebilmek mümkün.
Fakat görünüşe göre haberimizin kahramanı olan yardımcı pilot bu tarz haberlere çok kulak asmıyor olacak ki kokpitteyken bile iPad’iyle oyun oynamakta bir sakınca görmemiş. Otomatik pilotu devreye alan ve dinlenmeye çekilen pilot, kumandayı yardımcı pilota emanet etti. Sonrasında iPad’iyle oyun oynamaya başlayan yardımcı pilotun bu davranışı uçağın tehlikeli anlar yaşamasına sebep oldu.
Brüksel’den Hindistan’ın Mumbai kentine gerçekleştirilen sefer sırasında meydana gelen bu olay neyse ki ilgili birimler tarafından hemen fark edilip pilota kısa süre içerisinde aktarılmış. Jet Airways'in Boeing 777-300ER model kodlu uçağın beklenmedik bir şekilde 5.000 feet irtifa kaybetmesini bilgisayardan takip eden kule görevlileri neyse ki çok geç olmadan pilotu uyardı ve olası bir facia önlenmiş oldu.
Ucuz atlatılan bu olayla birlikte mobil cihazların yüksek dikkat gerektiren işler esnasında kullanılmasının ne kadar tehlikeli olduğu birkez daha gözler önüne serildi.