YENİ' HABERLER:
Loading...

Yeni Özelliklerle Dolu Unreal Engine 4.4 Yayınlandı

Yeni Özelliklerle Dolu Unreal Engine 4.4 Yayınlandı

Eğer oyunlardan nefret etmiyorsanız Unreal Engine’in oyun geliştirme platformu için biçilmiş kaftan olduğunu duymuş olmalısınız. Sadece üstün kalitede grafik işleme yetenekleriyle değil, neredeyse tüm büyük masaüstü ve mobil platformda kullanılabilir olmasıyla öne çıkan bir oyun motorudur.
Güncellemeyle birlikte 2 yeni editör göze çarpıyor. Bunlardan ilki, geliştiricilerin etkinlikleri ve animasyonları daha kolay inşa edebilmesini sağlayan ve değişiklikleri canlı olarak gözlemleyebilecekleri, etkileşimli yapıya sahip olan Unreal Motion Graphics (UMG). UMG’nin ilk sürümü olduğundan deneme sürümü olarak kabul edilebilir ve henüz düzenli kullanım için uygun bir araç değil. Diğer büyük yenilik ise Behavior Tree Editor(Davranış Ağacı Editörü). Bu editörle Adobe Illustrator tasarımları daha görsel ve sezgisel dinamiklerle oluşturulabiliyor. Daha önce önizleme şeklinde sunulan Behavior Tree Editor, bu sürümde kullanıma hazır standart bir araç olarak sunulmaktadır.
Yeni araçların yanı sıra 4.4 sürümünü farklı yapan, marketi içerisinde bulunan birçok yeni ücretsiz içerik. 15 yeni hareketli modeli ve yığınla yeni görsel öğe ücretsiz olarak sunulmakta. Yeni sürümle birlikte oyun motorunun çekirdek yapısında da bir takım güncelleştirmeler yapılmış. Artık malzemeler üzerinde saydam tabakalar eklenebiliyor ve ışık kaynağı gibi ayrıntılar fiziksel kurallara uygun şekilde işleniyor.