YENİ' HABERLER:
Loading...

Windows 9 Ücretsiz Mi Olacak?

windows-9-ucretsiz-mi-olacak
Microsoft bugünlerde gündemi sıcak tutan haberlerle anılıyor. Başlat menüsü heyecanı kullanıcıları sarmışken, şimdi de Windows 9'un ücretsiz olacağı konuşuluyor.
Windows takipçilerini yaz sonuna doğru iyice ısıtacak bir söylenti teknoloji çevrelerinde dolaşmaya başladı.Microsoft konusunda dedikoduları ilk yayan isimlerden Mary Jo Foley, Windows'un yeni sürümü için yine merak uyandıran bir yazı yazmış. Windows 9 olarak 2015'in Nisan ayında gelmesi beklenen yeni sürümünWindows XPVista ve 7 kullanıcıları için ücretsiz geleceği iddia ediliyor. Kullanıcıları yeni sürümü kullanmaya ikna etmek için düşünülen bu promosyon sayesinde hızlı yayılım hedeflediği söylenen Microsoft'un kararlı sürümden önce beta sürümü yayınlama ihtimali de konuşuluyor. İki beta sürümünden ilkinin Ekim-Kasımaylarında olacağı yönünde tahminler var.
Windows 8.1 güncellemelerinde de değişikliğe gidebileceği söylenen Microsoft'un, 12 Ağustos'ta geleceğiniduyurduğumuz Update 2'nin ardından Update 3'te çok küçük değişiklikler yapabilir, Windows 9'un gecikmesi durumunda son güncellemenin kapsamını arttırabilir, belki de bu güncellemeyi iptal edip doğrudan Windows 9'a geçebilir diye duyum aldık. Takvimler biraz karışacak diyebiliriz.
Belirtmeden geçmeyelim; bu duyumlar her ne kadar güvenilir kaynaklardan alınsa da resmi birer açıklama olmadığından her an değişebilir. Her durumda Windows kullanıcılarını yepyeni özelliklerin beklediği ise kesin.