YENİ' HABERLER:
Loading...

Mavi Ekranı Yaratan Kişi Steve Ballmer

Mavi Ekran
Microsoft ile geçtiğimiz günlerde bağlarını kopartan eski CEO Steve Ballmerşirketle birlikte 30 yıllık bir geçmişe sahipti. Dolayısıyla bugün bile Windows kullanırken karşılaştığımız bazı deneyimler Ballmer tarafından yaratılmış olması kaçınılmaz. Bugüne dek mavi ekran ile karşılaşmayan bilgisayar kullanıcılarının sayısının oldukça az olduğunu düşünecek olursak bu konuda da Ballmer'a bir teşşekkür borçluyuz. Bilgisayarda kritik bir hata durumunda ortaya çıkan mavi ekran, genelde kullanıcının sinirlerine ve zamanına mal olan bir uyarı ekranı. Şu an benzer bir durum yaşıyorsanız, burayı tıklayarak blog yazımdaki çözüm yollarına ulaşabilirsiniz.
Mavi ekran, Windows 3.1 ile gelip bilgisayarın yanıt vermeyen uygulamalarını kapatmak amacıyla yaratılmıştı. Yazılımın çökmesi durumunda yeniden başlat seçeneği de ekranda mevcuttu. Zamanla gelen gelişim sürecinde Ballmer, özellikle Ctrl+Alt+Del tuşlarına basınca çıkacak olan pencerenin tasarımına ağırlık verdi. Bu pencerenin işletim sistemi için güzel bir ekstra olduğunu vurgulayan eski CEO, sunulan seçenekleri yeterince beğenmediği için bu proje üzerinde kendi emek harcadı.
Bugünki mavi ekran arayüzü elbette köklü değişimler yaşayıp daha kullanıcı dostu bir görünüme büründü. Artık hatanın sebebini görüntüleyebilmek en temel kullanıcı için bile kolay oldu. Eski mavi ekranın görünümü daha çok topyekün bir sistem hatasını anımsatırken bu ekranı yok sayıp diğer işlemlere devam etme şansınız var. Ancak devam edilmesi durumunda da bilgisayarın alacağı hasarlar daha kritik olacağından yeni yöntem tercih edilmeye başladı. Bugün mavi ekranla karşılaşan kullanıcı artık bilgisayarı yeniden başlatmadan işletim sistemine erişim sağlayamıyor. Buna ek olarak günümüzde hata veren uygulamaların kontrol edilmesi konusunda da Windows birçok olumlu adım atmış durumda.