YENİ' HABERLER:
Loading...

Twitpic Kepenkleri Kapatırken Twitter'ı Suçladı

Twitpic

Twitter'ın entegre bir resim paylaşma sistemi olmadığı dönemler otaya çıkan ve Twitter hesaplarını aktif kullananların vazgeçilmez bir uygulaması olan Twitpic ayın sonuna doğru kapanacaklarını duyurdu. Vermiş oldukları hizmeti sonlandırmaya karar veren Twitpic ekibi Twitter'ı hedef gösterdi.
Twitpic kurucusu Noah Everett, hizmeti sona erdireceklerini duyurduğu blog yazısında şu sözler yazılıydı:
"Birkaç hafta önce Twitter bizimle iletişime geçip uygulamamızı sonlandırmamızı istedi. Aksi takdirde Twitter API erişimimiz kısıtlanacaktı. Bu bizi şoke etti, çünkü bu hizmet 2008 yılından beri veriliyordu ve 2009 yılında Twitpic ABD'de tescilli bir marka olmuştu. Ne yazık ki, Twitter gibi büyük bir şirkete karşı hukuksal anlamda mücadele için yeterince bütçemiz yok. Bu sebepten ötürü Twitpic'i kapatma kararı aldık."
Everett, bugüne kadar her işin anlaşarak yapıldığını düşünüyordu ama birkaç hafta önce Twitter'dan gelen uyarı üzerine hukuki temsilcileri müzakareye sokmuş ve karşılıklı davalar inişli çıkışlı devam etmiş. Viral fotoğrafların yayılmasında Twitter'a olan katkısına rağmen 2011 yılından beri Twitter ile istikrarlı gitmeyen bir ilişki vardı. O yıl Twitter kendi resim yükleme seçeneğini tanıttı ve Twitpic gibi üçüncü parti kuruluşların sunmuş olduğu hizmeti kendi çatısında tamamladı. Ertesi gün Everett, Twitter ile alay etmek için Heello isimli bir klonunu çıkarmıştı.
Twitter, geçtiğimiz ayda birçok üçüncü parti servislerini sonlandırıp kullanıcılara daha tutarlı bir Twitter deneyimi sunmak istediklerini vurgulamıştı. Twitter'dan bir temsilci, Twitpic'in kapatılmasını üzücü bulduğunu ama kendi kurumlarının önünün açılması için bunun zorunlu bir hamle olduğunu dile getirdi. 25 Eylül tarihinde kapanacak olan Twitpic sonrası Everett, Pingly isimli mesajlaşma uygulamasına ağırlık vereceklerini söylüyor.