YENİ' HABERLER:
Loading...

Yeni Selfie Telefonu Lumia 730 ile Tanışın

Yeni Selfie Telefonu Lumia 730 ile Tanışın

Lumia serisinin alt ve üst sınıf modellerini yakın zamanda güncelleyen Microsoft'un bundan sonraki adımı kaçınılmaz olarak orta düzey cihazlarına el atmak oldu. Bu cihazlar arasından öne çıkan modellerden birisi deLumia 730. Lumia 720'nin makamını devralacak olan bu yeni model çift sim kart destekli olacak. LTE bağlantılı model Lumia 735 de bu özelliğe sahip olacak. Her ikisi bugünlerde Selfie telefonu olarak anılmaya başladı. Ön kamerası 5 megapiksel olan bu cihazlar piyasanın en güçlü kameralarına sahip olmasalar da ön kamera olarak sektörün liderlerine kafa tutan bir donanım söz konusu.Microsoft'un Lumia Selfie olarak adlandırdığı bir uygulama, isminin hakkını kelime kelimesine vermeyi amaçlıyor. Amaç, diğer kamera uygulamaların birçoğundan daha hızlı selfie fotoğrafları çekmek. Eskiden uygulamaları açtığınızda ön kamera seçeneğine gelmeniz gerekirken bu uygulama sayesinde tek bir tıkla dilediğiniz çekim opsiyonuna ulaşacaksınız. Bununla birlikte uygulamanın birçok resim düzenleme seçenekleri olacak. Filtreler, temalar ve yüzünüzü daha ince gösterebilen araçlar da buna dahil olacak. Selfie uygulaması, Lumia 730 ve 735 modellerinde kurulu olacak ve Lumia serisinin diğer cihazları için de indirilebilir bir seçenek olarak sunulacak. Ön kamerası bulunmayan cihazların bile bu uygulamanın özelliklerinden faydalanması mümkün.
Daha düşük fiyatı ve daha sportif görünümü nedeniyle telefoun bu özelliklerle donatılmış olması ürünü daha cazip bir seçenek haline getirecektir. Microsoft, genç kuşağa ulaşmak için bu modelin en iyi sonuçları vereceğine inanıyor. Kısa bir süre içersinde piyasadan benzer tepkilerin geleceğini tahmin ettiğimiz gibi Lumia 730 ve 735 modellerinin iyi bir farkındalık yaratma imkanı olacağını düşünüyoruz. Tüm bu özelliklere sahip olan tarafın zayıf kalan yanı ise fotoğraflar için bir çekim butonunu barındırmaması.
Her iki cihaz 4.7 inç 720p ClearBlack ekran, 1.2GHz 4 çekirdekli Snapdragon 400 işlemci, 1GB RAM ve 8GB dahili bellekle geliyor. Bununla birlikte 2,200 mAh bataryası, 6.7 megapiksel f/1.9 arka kamerası ve üç ay ücretsiz Skype kullanımı da telefona güç katan diğer unsurlar olacak. Geçtiğimiz yılki model ve Lumia 730 arasına ciddi benzerlikler var. Sağlam bir tutuş için yuvarlak hatlara ve polikarbonit malzemeye sahip olan telefonların arasından Lumia 730'un 199 euro ve Lumia 735'in 219 euro civarlarında bir fiyata satışa çıkacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki ay satılmaya başlanacak olan modellerin renk seçenekleri yeşil, kırmıza, beyaz ve siyah olacak.