YENİ' HABERLER:
Loading...

Facebook Büyüme Hızıyla Rekor Kırdı

facebook-buyumesi-durdurulamiyor


Facebook'un hızla artan gelirleri ikinci çeyrekte rekor getirdi. Sosyal ağ, geçtiğimiz seneye oranla iki katından fazla oranda büyümeyle Wall Street'in mali hedeflerini geçmeyi başardı.
Hem reklamcılar hem de kullanıcılar tarafında karını arttıran sosyal ağ devi Facebook, 1.5 milyon reklam veren müşteriye ulaşarak sağlam bir yükseliş yakaladı. Her geçen gün gelirleri hızla katlanan şirketin 2013ikinci çeyreğe göre yüzde 61'lik bir sıçrama yaşaması sonucu geliri 791 milyon Dolara fırladı; bu da geçen seneki gelirinin yüzde 139 fazlası demek oluyor.
Kullanıcı sayısına baktığımızda 1.32 milyar aylık kullanıcıya sahip Facebook, her yıl kullanıcısını yüzde 14civarında arttırmayı başarıyor. Günlük kullanıcı sayısı 829 milyon'a ulaşan sosyal ağın geçen seneye oranla bunu da yüzde 19 arttırmış olduğunu görüyoruz. Mobilde ise bu rakam daha da önem kazanıyor, zira geçen seneye göre yüzde 31 artarak aylık 1.07 milyara ulaşan aktif mobil kullanıcı sayısı günlük 654 milyonla yüzde 39'luk bir artışa sahip. Toplam internet kullanıcı sayısının 2.77 milyar kişi olduğu düşünülürse, internete giren her 2 kişiden biri Facebook'u ziyaret ediyor.
Oldukça etkileyici bir büyümeye sahip Facebook'un tabiri caizse önü alınamayacak gibi duruyor. Diğer sosyal ağların bu rakama erişebilmesinin biraz zaman alacağını öngörüyoruz.
Facebook Mobil
Facebook MobiliPhone ve iPad İçin Facebook Uygulaması
Facebook Mobil
Facebook MobilAndroid İçin Facebook Uygulaması
Facebook Mobil
Facebook MobilWindows Phone için Facebook Uygulaması
Facebook Messenger
Facebook MessengerAndroid İçin Facebook Mesajlaşma Uygulaması
Facebook Messenger
Facebook MessengeriPhone, iPad, iPod Touch İçin Facebook Mesajlaşma Uygulaması
Facebook Messenger
Facebook MessengerWindows Phone için Anlık Mesajlaşma Uygulaması