YENİ' HABERLER:
Loading...

Facebook Satın Al Butonunu Deniyor

facebook-satin-al-butonu-geliyor

Twitter yapar da Facebook durur mu? Sosyal ağ devi Facebook, doğrudan kendi arayüzünden satın almayı sağlayacak buton üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
Sosyal ağların yenilik haberleri birbirine yakın zamanlarda ve paralel alanlarda geliyor, bu da kullanıcı alışkanlıklarının piyasada nasıl evrildiğini ve servis sağlayıcıyı etkilediğini gösteriyor. Geçtiğimiz aylarda Tweetiçine indirme ve satın alma butonlarını yerleştiren Twitter'dan sonra sıra Facebook'a geldi. Dün yaynladığı blogda deneme aşamasındaki satın al butonunu duyuran Facebook, hem alıcıya hem satıcıya fayda sağlama amacında olduğunun altını çiziyor.
facebook-satin-al-butonu
Haber Kaynağı akışında ve Sayfalar'da satışa yardımcı olacak buton, masaüstünde ve mobilde Facebook sayfasından çıkmadan reklam ve paylaşımlar üzerinden sunulan mal ve hizmetleri satın almayı sağlayacak. Satın alma sürecinin güvenli olması ve kullanıcı gizliliği üzerinde çalışan ekip, alıcının bilgilerinin kimseyle paylaşılmayacağını söylüyor. Bizim henüz göremediğimiz buton sadece Ameraikalı bir grup kurumun kullanımına sunulmuş durumda.
Güvenlik konusunda sabıkalı, yaptığı psikolojik testle tepki çeken Facebook'a güvenip alışveriş yapmak ve sözüne güvenmek biraz cesaret istiyor ama kullanıcının eninde sonunda bu özelliği kullanacağını tecrübelerimizden dolayı öngörebiliyoruz.