YENİ' HABERLER:
Loading...

Müjde! Windowx XP İçin Java Desteği Kesilmeyecek

Java

Geçtiğimiz haftalarda size "Java da Windows XP'yi Yalnız Bıraktı!" haberiyle Windows XP içi Java desteğinin iyice kesileceği hakkında bahsetmiştik. Bu haberin doğru olmamasını milyonlarca XP kullanıcısı istiyordu.
Oracle merakla beklenen açıklamayı yaptı. Çıkan dedikoduların yalan olduğunu söyleyen Henrik Stahl, Java desteğinin uzun bir süre daha Windows XP için devam edeceğinden bahsetti. Olumsuz verilen tepkiden dolayımı yoksa şirketin genel fikri mi bu kararı aldırdı bilinmiyor. Bu haber ile derin bir nefes alan Windowx XP kullanıcıları bir süre daha ölü işletim sistemiyle yollarına devam edebilirler. Microsoft kadar acımasız olmayan Java geçtiğimiz haftalarda yeni sürümünü kullanıcıları ile paylaşmıştı ve bu sürümün XP'de çalışmayacağı söylenmişti. Yapılan açıklamadan anlayacağımız üzere yeni sürüm rahatlıkla Windows XP için güncelleyebiliriz.
Yeni yayınlanan Java sürümü pek çok güvenlik açığını kapatıyor. Bilgisayar korsanlarının uzaktan bilgisayarınıza erişmesini engelleyen yeni güncellemeyi aşağıdan indirebilirsiniz. Güncelleme yapmayı asla ihmal etmeyin!
Java Runtime Environment
Java Runtime EnvironmentJava Programlama Dili ve Yazılım Platformu