YENİ' HABERLER:
Loading...

Google E-posta Güvenliğiniz İçin Chrome Eklentisi Yapıyor

google-email-end-to-end-sifreleme

Google e-postalarınızı daha güvenli göndermenizi sağlamak için yeni bir Chrome eklentisi geliştirdiğini duyurdu. Bu eklenti sayesinde derin bir teknik bilgiye sahip olmadan şifrelenmiş e-postalar atabileceksiniz.
Geçtiğimiz günlerde güvenlik blogunda yaptığı duyuruda e-posta gönderiminde HTTPS protokolünün kullanıcılar arasında yaygınlaşamadığını belirten Google ekibi, kullanıcıları gönderilerini şifrelemek için zahmete sokmamak adına bir “extension” üzerinde çalıştığını duyurdu. End-to-End adını verdikleri Chrome eklentisi, açık ve kapalı anahtarlarla şifrelenip çözülüyor. Henüz Chrome markete konmayacağını belirten ekip, kaynak kodları sunarak piyasaya sürülmeden topluluktan test edip geri bildirim vermelerini istemiş.
Twitter kullanmak kadar kolay olmadığını belirtelim, fakat Google internette güvenliğine düşkün olup biraz teknik deneyime sahip kişilerin kullanabileceği bir yapı kurduklarını söylüyor. Kullanıma ne zaman açılacağı henüz belli olmayan eklentinin kaynak kodlarına ve ayrıntılı teknik bilgiye https://code.google.com/p/end-to-end/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Google Chrome
Google ChromeMac İçin Modern İnternet Tarayıcısı
Google Chrome
Google ChromeHızlı, Sade ve Güvenli İnternet Gezgini
Google Chrome
Google ChromeAndroid İçin Google Chrome Web Tarayıcısı
Google Chrome
Google ChromeiPhone ve iPad İçin İnternet Tarayıcısı Uygulaması