YENİ' HABERLER:
Loading...

Bir Saatlik Facebook Kesintisi Kaç Dolara Mal Oluyor?

facebook-erisime-kapaninca-ne-kadar-kaybediyor

Facebook'un hizmet verdiği her dakika yıllık kazancınıza denk geliyor olabilir. Dolayısıyla erişime kapandığı her dakika ortalama bir araba parasına denk gelecek kadar zarar ediyor. Ya bir saat erişilemezse?
Geçtiğimiz Cuma Facebook'ta yaşanan kesinti bizim için küçük, Facebook mali işler departmanı için büyük bir zarara yol açtı. Yaklaşık bir saat süren erişim sıkıntısının bilançosunu merak eden VentureBeat ekibi, Facebook'un ikinci çeyrek kazanç tablosunu referans alarak bir hesap yapmış.
2014 ikinci çeyrek gelirini 2.68 milyar dolar olarak açıklayan Facebook için; bu rakamı 3'e bölüp önce aylık, daha sonra 30'a bölerek günlük, kalanı 24'e bölerek saatlik ve en son rakamı 60'a bölerek dakikalık kazancı rahatlıkla elde ediliyor. Kabaca bir hesapla dakikada 20 bin Dolar kazanan Facebook, bir saat erişime kapandığı an saatte kazandığı 1.2 milyon Doları kaybediyor.
Cuma günü kaç kişinin Facebook'u açamadığı bilinmese de, müşteri memnuniyeti sıkıntısı yaşamadan ne olursa olsun kullanıcı kaybetmeyen Facebook'un milyon dolarlık kaybının bu denli büyük ölçekte bir şirketolarak küçük kaldığını düşünsek yanlış olmaz. Ancak kendi gelirinizle karşılaştırmaya başlayınca, sizin üzerinizden bu kadar para kazanan bir şirketin bilgileriniz konusundaki sorumsuz davranışlarını kabullenmeniz de zorlaşıyor. Facebook kullanıcılarının birçoğunun bu bilgiyi duysa da umursamayacağını bilsek de, aktarmak bizim görevimiz.