YENİ' HABERLER:
Loading...

Google, Project Wing ile Amazon'a Rakip Oluyor



Google'ın zaman zaman çılgın projelerle karşımıza çıktığını biliyoruz ve şimdiye dek kendi kendini süren arabalardan tutun da balonla interneti dünyaya yaymaya kadar teknoloji meraklılarını heyecanlandıracak gelişmeleri hep Google'dan geliyordu. Lakin geçtiğimiz aylarda Amazon'un sekiz pervaneli oktokopterleri ortaya çıkarması ve bu araçlarla ürün teslimatı yapmayı planlaması en uçuk fikirlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmıştı. Tabii ki Google'ın Amazon'un gerisinde kalması düşünülemezdi ve bu nedenle artık karşımızda Project Wing var.
Project Wing, Google'ın kendi ürün taşıma sistemi olarak planlanıyor ve Amazon'un oktokopterlerinin aksine biraz daha uçakları andıran bir tasarıma sahip Wing cihazından faydalanılıyor. Bu cihazın rüzgar gücünden faydalanarak daha verimli bir uçuş sağlayacağına hiç şüphe yok ancak Amazon tarafından şimdiye dek konuya dair herhangi bir yorum yapılmış değil.
Proje ilk aşamada ürün ve mal satışı için değil, ulaşılması zor noktalara ilk yardımda bulunabilmek için kullanılacak ve kazalar, afetler gibi durumlarda kurtarma ekiplerinin işini kolaylaştıracak. Hem kameralı çekim yapabilmesi hem de yaşam destek ünitelerini taşıyabilmesi onu oldukça değerli bir pozisyona getiriyor.
Çok hafif yükleri taşımak üzere hazırlanmış olması ise bu ilk yardım amacını doğruluyor. Dolayısıyla yeni aldığı bilgisayarın kapısına bırakılacağını düşünen takipçilerimiz maalesef biraz hayal kırıklığına uğrayacaklar.
Google Project Wing'den Görüntüler
ABD'de sivil havacılık üzerine oldukça sıkı yasalar bulunması nedeniyle cihaz Avustralya'da deneniyor fakat ilerleyen dönemlerde cihazın ABD'de aktif olarak kullanılacağı kesin. Aynı zamanda 911 acil servisiyle birlikte kullanılması hedeflenen Wing, böylece ekiplerin işini kolaylaştıracak.
Şimdilik projeye dair çok geniş detaylar mevcut değil ama Project Wing'in önümüzdeki yıllarda adından en çok söz ettirecek projelerden birisi olacağına kesin gözüyle bakıyorum.