YENİ' HABERLER:
Loading...

İngiltere Şoförsüz Araçlara Trafikte Yeşil Işık Yaktı

soforsuz-araclar-ingilterede-trafige-cikiyor

İngilizler şoförsüz araçlarını yola çıkarmak için adım attı. Hükümetten gelen takvime göre yılbaşından itibaren bu araçlar trafikte dolaşmaya başlayacak.
İngiltere'nin Ticaret Bakanı Vince Cable tarafından açıklanan trafikte şoförsüz araç test süreci 2015 başında başlıyor. İngiltere'deki şehirleri test için adaylığa çağıran bakan, 3 şehrin önümüzdeki sene araçların deneneceği şehir olarak seçileceğini belirtirken, 18 ila 36 ay arasında değişecek test sürecinde şoförsüz araçların diğerleriyle birlikte akan trafikte yer alacağının müjdesini verdi.
Aslında bahsettiğimiz süreç 2013'te başlamıştı. Önce Oxford Üniversitesi bünyesinde başlatılan test sürüşleri, planlanana göre yine 2013 bitmeden kamusal yollara da getirilecekti. İngiltere'yi dünyada şoförsüz araç geliştirme merkezi yapmayı planlayan, kanun paketleri ve düzenleyici çerçevelerle İngiltere'nin yollarını bu araçlara uyumlu hale getirmeye planlayan hükümet, 2017 ortasına kadar 100 kadar aracın yollarda dolaşıyor olacağını öngörmüştü. Takviminde gecikme yaşasa da planına sadık kalan İngiltere Hükümeti, karayolu trafik kanunlarında da düzenleme yapacaklarnın sinyalini verdi.
GPS kullanarak aracın pozisyonunu ayarlayan ve sensörleriyle trafikte gücenli akış sağlayan, NissanVolvo,TeslaMercedes-Benz gibi devlerin de üzerinde çalıştığı şoförsüz araçların şimdiye dek en hızlı geliştirilen ve ses getireni Google'a ait. ABD'nin birkaç eyaletiyle birlikte Japonya'da kamusal yollarda trafiğe katılan şoförsüz araçları biz ne zaman görürüz, orası meçhul.