YENİ' HABERLER:
Loading...

Google 2014 I/O Uygulamasının Kodlarını Açtı

google-io-uygulamasinin-kodlari-acildi

Google Android geliştiricileri için yol göstermeye karar verdi. Teknoloji önderi geliştiricilere taslak olması için kendi uygulamasının kodlarını açtı.
Açık kaynak kodu kültürü geliştiriciler arası dayanışmayı ve paylaşımı sağlamlaştıran, uygulama geliştirme süreçlerini besleyen ve kaliteyi yükselten bir konsept. Yazdığı koda güvenen geliştiricilerin çekinmeden kaynak kodlarını paylaştığı kaynak kod yönetimi ve sürüm kontrol servisi GitHub, bu kez Google'ın kendi uygulamasının kodlarına ev sahipliği yapıyor. Google I/O etkinliğinin bu seneki ayağı için geliştirilen uygulamanın kodları GitHub'da erişime açıldı.
Google bunu kimsenin kara kaşı gözü için yapmıyor elbette. Mobil işletim sistemi Android için uygulama yazan geliştirici topluluğuna tasarımdan mimariye bir yol gösterici olması için açtığı kodları duyuran Google, uygulamayı geliştirmeye devam edeceğini ve topluluğun bir taslak olarak kullanabileceği kod parçalarını yayınlamaya devam edeceğini açıkladı. Servisler, SQLite veritabanı, Google Drive APIAndroid L Preview APIAndroid Wear entegrasyonu gibi pek çok özelliğin nasıl kullanılacağını örnekleyecek olan I/O uygulaması, yıl içinde teknik açıklamaların da yapılacağı dokümantasyonu da beraberinde getirecek
Android uygulamalarında en azından bir alt standart yakalayabilmek adına kendi uygulamasını geliştiricileriyle paylaşan Google'ın kodlarına https://github.com/google/iosched adresinden ulaşabilir, uygulamayı aşağıdaki bağlantıdan indirerek inceleyebilirsiniz.


Google I/O 2014
Google I/O 2014Android için Google Geliştirici Konferansı Resmi Uygulaması