YENİ' HABERLER:
Loading...

IFA 2014'te Neler Tanıtıldı?

ifa 2014

Her yıl Eylül ayının ilk haftasında Almanya'nın Berlin şehrinde gerçekleştirilen IFA Teknoloji Elektroniği Fuarı, bu yılda oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Samsung, Sony, HTC, Lenovo, Nokia gibi teknoloji devlerinin yeni ürünlerini kullanıcılarla buluşturduğu IFA 2014 etkinliği sırasında merakla beklenen birçok akıllı telefon ve tablet görücüye çıktı. Özellikle mobil ürünlerin ağırlıklı olarak tanıtıldığı fuar, tüm dünya basınında oldukça büyük yer bulmayı başardı. Peki teknoloji devleri, IFA 2014 etkinliği sırasında hangi ürünleri kullanıcılara tanıttı? İşte bu sorunun cevabını ayrıntılı bir şekilde yazımda sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
ACER, IFA 2014 Teknoloji Elektroniği Fuarında Hangi Ürünleri Tanıttı?
Acer Liquid Z500 Özellikler, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
acer liquid z500
Özellikle müzik dinlemeyi seven genç kullanıcıları hedefleyen Acer, yeni akıllı telefonu Acer Liquid Z500'ü kullanıcılarına duyurdu. 5 inçlik IPS ekranı üzerinde 720x1280'lik bir çözünürlüğü kullanıcılarına sunan akıllı telefon, 150 gram ağırlığında. Aynı zamanda otomatik odaklama ve led flash desteğine sahip olan 8MP'lik bir arka kameraya sahip olan Liquid Z500, Android 4.4 işletim sistemiyle birlikte kullanıcılara sunulacak. 4 GB'lık dahili depolama alanına sahip olan akıllı telefon, micros SD kart desteği sayesinde 32 GB'a kadar yükseltilebiliyor. Dört çekirdekli 1.3GHz'lik işlemciyle güçlendirilen cihaz aynı zamanda 1 GB RAM ve 2000 mAh'lik bir bataryaya sahip. 15 Eylül tarihinde Avrupa'da satışa sunulacak olan Acer Liquid Z500'in tahmini satış fiyatının 149 avro civarında olması bekleniyor.
Acer Iconia Tab 8 W ve Acer Iconia One Tab 8 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Windows 8.1 işletim sistemine sahip olan Iconia Tab 8 W ve Android 4.4 KitKat işletim sistemine sahip olanIconia Tab 8 modellerini IFA 2014 etkinliği sırasında kullanıcılarına tanıtan Acer, görünen o ki tablet kullanıcılarının istedikleri işletim sistemini seçmelerine olanak sağlamaya çalışmış. Her iki tablette 8 inçlik IPS ekran üzerinde kullanıcılara 1200x800 çözünürlük sunuyor. Bunun dışında microSD kart desteği, ön kamera ve arka kamera gibi artık tabletlerde olmazsa olmaz özellikler, her iki modelde de yerini almış durumda.
acer iconia tab 8
Windows 8.1 işletim sistemine sahip olan Iconia Tab 8 W'yi tercih edecek olan kullanıcılar, tabletlerinin yanında 1 yıllık Office 365 aboneliğine de ücretsiz olarak sahip olabilecekler. Yaklaşık 8 saatlik bir pil ömrüne sahip olan Iconia Tab 8 W, tabletlerini sürekli olarak yanında taşıyan ve işlerini tabletleri üzerinden yürüten kullanıcıların oldukça hoşuna gidecektir diye düşünüyorum.
Önümüzdeki Kasım ayında hem Amerika hem de Avrupa için satışa sunulması beklenen tabletlerin ortalama satış fiyatının Amerika için 150 dolar, Avrupa için 150 avro olacağı söyleniyor.
Acer Aspire R 13 ve R 14 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Acer tarafından IFA 2014 etkinliği sırasında duyurulan en ilgi çekici ürünlerden diğer ikisi de şüphesiz ki Aspire R 13 ve Aspire R 14 model numarasına sahip olan dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarlar.
Acer Aspire R 13
Adeta bir transformers robot gibi şekilden şekle girebilen Acer Aspire R 13 modeli, 6 farklı şekilde kullanılabiliyor. Seçeceğiniz modele göre WQHD veya FHD ekranla birlikte gelen dizüstü bilgisayar, 8 saate kadar batarya ömrünün yanında, 1 TB'lık sabit disk, 8 GB RAM ve Intel Core i5 veya i7 işlemciyi de sizlere sunuyor. Ekim ayında Amerika ve Kasım ayında Avrupa'da satışa sunulacak olan Acer Aspire R 13'ün tahmini satış fiyatının Amerika için 899 dolar ve Avrupa için 899 avro olması bekleniyor.
Acer Aspire R 14
Aspire R 14 modeliyse dört farklı modda kullanılabilirken, 360 derece dönebilen ve 1366x768 çözünürlük sunan bir ekrana sahip. GeForce 820M grafik kartına ve Intel işlemciye sahip olan modelin işlemci gücünün ne olacağı şu an için Acer tarafından açıklanmadı. Bahsetmiş olduğumuz özelliklerin yanısıra 12 GB RAM, 500GB veya 1TB sabit disk ve çok daha fazlasını kullanıcılara sunacak olan Aspire R 14 modeli, yüksek performans arayan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Kasım ayının başında Amerika'da ve Kasım ayının ortasında Avrupa'da satışa sunulacak olan Aspire R 14'ün tahmini satış fiyatının Amerika için 599 dolar ve Avrupa için 499 avro olması bekleniyor.

ASUS, IFA 2014 Teknoloji Elektroniği Fuarında Hangi Ürünleri Tanıttı?

Asus ZenWatch Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
asus zenwatch
Uzun zamandır teknoloji dünyasını meşgul eden ve 99 dolarlık bir etiket fiyatıyla kullanıcılarla buluşması beklenen Asus'un akıllı saati Asus ZenWatch sonunda tanıtıldı ama beklenildiği gibi cihazın satış fiyatı ne yazık ki 99 dolar değil. İtalyan tasarımcılar tarafından hazırlanan akıllı saatin üretiminde ana malzeme olarak çelik tercih edilmiş durumda ve sizlerin de tahmin edebileceğinzi gibi ZenWatch'un işletim sistemi Android Wear.
1.63 inçlik AMOLED ekranı üzerinde kullanıcılara 320x320 çözünürlük sunan akıllı saat, Samsung'un akıllı saatiSamsung Gear Live ile oldukça benzer özeliklere sahip. 1.2GHz hızındaki Qualcomm Snapdragon SoC işlemciye sahip olan ZenWatch, ayrıca 512MB RAM ve 4GB dahili depolama alanı gibi özellikleri de kullanıcılarına sunuyor. Eylül veya Ekim ayında satışa sunulacak olan Asus ZenWatch'un tahmini satış fiyatının 199 avro olması bekleniyor.
Asus EeeBook X205 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Neredeyse tüm büyük üreticilerin netbook pazarından çekildiğini düşündüğümüz zaman, netbook pazarında zamanında oldukça popüler olan Eee modelini EeeBook X205 ile birlikte tekrar piyasaya süren Asus'un dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardığını söyleyebilirim. Avrupa'da bu yıl içerisinde satışa sunulması beklenen EeeBook X205 modeli, sahip olduğu 199 avroluk uygun fiyat etiketiyle de oldukça kullanıcı dostu bir cihaz olacak gibi görünüyor.
asus eeebook x205
11.6 inçlik arkadan LED aydınlatmalı ekranıyla kullanıcılarına 1366x768 maksimum çözünürlük sunacak olan Asus'un yeni netbookunun ağırlığı 1Kg'dan daha az ve boyutları oldukça küçük. Bu sayede Asus EeeBook X205'i istediğiniz zaman kolayca yanınızda taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda 12 saatlik batarya ömrüyle de dikkatleri üzerine çeken netbook, uyku modunda 14 günlük bir bekleme süresine sahip.
Dört çekirdekli Intel işlemciye (muhtemelen Atom Z3735) sahip olacak olan netbook, 2GB RAM'in yanı sıra 32GB ve 64GB'lık iki farklı dahili depolama alanı seçeneğini de bizlere sunuyor. Tüm bunların dışında 2 adet USB portu, kart okuyucu ve bir adet HDMI portuna da sahip olan EeeBook X205 kullanıcıları, ayrıca 500GB'lık bulut depolama alanını iki yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekler.
Zenbook UX305 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Asus tarafından duyurulan bir diğer üründe dünyanın en ince 13-inçlik Ultrabooku olarak tanıtılan Zenbook UX305 oldu. Apple'ın 13 inç ekrana ve 17mm inceliğe sahip olan MacBook Air'ı göz önünde bulundurulduğu zaman, Zenbook UX305'in 12.3mm inceliği gerçekten dikkat çekici bir özellik haline geliyor.
Asus Zenbook UX305
1.2 kg ağırlığındaki Ultrabook, Intel'in yeni Core M işlemcisiyle güçlendirilmiş. Buna ek olarak 128GB ve 256GB olmak üzere iki farklı dahili depolama alanı seçeneğini kullanıcıların beğenisine sunan Asus, daha yüksek performans için SSD diskleri tercih etmiş durumda. Ayrıca UX305 modeli, sahip olduğu QHD+ teknoloji sayesinde ekranı üzerinde Samsung'un Ativ Plus 9'u ve Lenovo'nun IdeaPad Yoga 2 Pro'sunda olduğu gibi 3200x1800 maksimum çözünürlük sunuyor.
2015 yılının ilk üç ayı içerisinde satışa çıkması beklenen Zenbook UX305'in satış fiyatının ne kadar olacağı konusunda şu an net bir bilgi bulunmuyor.

HTC, IFA 2014 Teknoloji Elektroniği Fuarında Hangi Ürünleri Tanıttı?

HTC Desire 820 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Desire ailesinin yeni üyesi olarak kullanıcılarla buluşan HTC Desire 820, orta düzey akıllı telefonlar arasında sınıfında bir ilk olmayı hedefliyor. 5.5 inçlik ekrana, 7.74mm inceliğe ve Android L işletim sistemine sahip olan Desire 820, 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemciye sahip olan ilk orta düzey akıllı telefon olma ünvanını da eline geçirecek.
htc desire 820
Başlangıçta Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle kullanıcılara sunulacak olan HTC Desire 820, 64-Bit desteği sayesinde yüksek batarya ve performans desteğini de kullanıcılarıyla buluşturacak. 13 megapiksellik arka kamerasının yanında 8 megapiksellik bir ön kameraya da yer verilen cihaz, sahip olduğu Live Makeup özelliği sayesinde çekmiş olduğunuz fotoğrafların cildinize uygun bir şekilde görünmesini sağlıyor.
Bahsetmiş olduğumuz tüm bu özelliklerin dışında 2600mAh'lik bir bataryaya, 2GB RAM'e, 16GB dahili depolama alanına ve 720p ekran çözünürlüğüne sahip olan HTC Desire 820, microSDTM kart desteği sayesinde 128GB'lık bir depolama alanına sahip olabiliyor.
HTC Desire 820 Fotoğrafları
Eylül ayı sonunda satışa sunulması beklenen akıllı telefonun, satış fiyatının 330 avro civarında olması bekleniyor.

Lenovo, IFA 2014 Teknoloji Elektroniği Fuarında Hangi Ürünleri Tanıttı?

Lenovo VIBE X2 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Akıllı telefon pazarına da hızlı bir giriş yapan Lenovo, IFA 2014 etkinliği sırasında yeni akıllı telefonu Lenovo VIBE X2'yi duyurdu. Piyasaya çıkan akıllı telefonlar arasında ilk çok katmanlı tasarıma sahip olan cihaz, sahip olduğu 4 farklı renk seçeneği ve etkileyici tasarımıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.
Lenovo VIBE X2
8 çekirdekli Mediatek MT6595 işlemciye sahip olan akıllı telefon, 5 inçlik ekranı üzerinde 1080 p çözünürlük sunuyor. 4x ARM Cortex-A17 ve 4x ARM Cortex-A7 işlemcileri bir araya getiren cihaz, küresel anlamda bu işlemci modelini kullanan ilk akıllı telefon olma ünvanına da sahip olacak.
13 megapiksellik bir arka kamera ve 5 megapiksellik bir ön kameraya sahip olan Lenovo VIBE X2, ön kemarasında yer alan otomatik çekim özelliği sayesinde Selfie çekimlerini oldukça kolaylaştıracak. Tüm bunların dışında 32 GB'lık dahili depolama alanına sahip olan akıllı telefon, kullanıcılarına yüksek bir performans sunacak gibi görünüyor. Satış tarihi henüz açıklanmayan cihazın fiyatının 399 dolar olması bekleniyor.
Lenovo VIBE Z2 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
IFA 2014 etkinliği sırasında Lenovo tarafından mükemmel bir selfie cihazı olarak tanıtılan diğer bir akıllı telefon da Lenovo VIBE Z2 oldu. Ön tarafında yer alan 8 megapiksellik kamera ile kullanıcıların etkileyici selfieler çekmelerine olanak sağlayan VIBE Z2, 13 megapiksellik de bir arka kameraya sahip.
Lenovo VIBE Z2
Aynı zamanda Lenovo'nun ilk 64 bitlik akıllı telefonu olacak olan VIBE Z2, Qualcomm Snapdragon işlemciyle güçlendirilmiş durumda. Bu noktada şirketin öncelikli amacı kullanıcılarına 64.Bit Android L işletim sistemini sorunsuz bir şekilde sunabilmek.
3000 mAh'lik güçlü bir bataryaya sahip olan akıllı telefon ayrıca 32 GB dahili depolama alanına ve çift SIM kart desteğine de sahip. Satış tarihi henüz netleşmeyen Lenovo VIBE Z2'nin, satış fiyatının 429 dolar civarında olması bekleniyor.
Lenovo Y70 Touch ve Erazer X315 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Oyun severlerin kalbini çalmayı hedefleyen Lenovo, IFA 2014 etkinliği sırasında tanıttığı iki oyun bilgisayarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Y70 Touch modeli ile dizüstü bilgisayarları üzerinde oyun oynamak isteyen kullanıcıları hedefleyen Lenovo, Erazer X315 modeli ile de masaüstü oyuncuları hedefliyor.
Lenovo Y70 Touch
Lenovo'nun 17 inçlik ekrana sahip ilk oyun bilgisayarı olan Y70 Touch, etkileyici ekranı üzerinde oyunseverlere 1920x1080 Full HD çözünürlük sunuyor. Intel Core i7 işlemci, Nvidia GeForce GTX 860M grafik kartı ve 16GB DDR3L RAM ile güçlendirilen Levono Y70, oyunseverlere oldukça yüksek bir oyun performansı sunuyor. Ayrıca sahip olduğu 2TB'lık disk seçeneğinin yanında, opsiyonel olarak kullanıcılara 256GB'a kadar SSD disk seçeneğini de sunan Lenovo, görünen o ki bu alanda diğer rakiplerine açık ara fark atmak istiyor. Ekim ayında satışa sunulması beklenen Lenovo Y50 Touch modelinin tahmini satış ücretiyse 1299 dolar olarak belirlendi.
Masaüstü bilgisayarları üzerinde oyun oynamayı seven kullanıcıları da düşünen Lenovo, X315 modeliyle Y70modelinde olduğu gibi oyunseverlere yüksek bir performans bilgisayarı sunuyor. AMD R9 grafik kartının yanında, yine 4 çekirdekli AMD işlemci ve 12 GB RAM ile güçlendirilen Erazer X315, ayrıca solid-state önbelleğine sahip olan 2TB'lık bir sabit diske sahip.
Lenovo Erazer X315
Kasım ayında satışa sunulması beklenen Lenovo Erazer X315'in satış fiyatının 599 dolar civarında olması bekleniyor. Xbox One veya PS4 almak yerine, oldukça uygun bir fiyat etiketine sahip olan Lenovo'nun masaüstü oyun bilgisayarı Erazer X315 modelini satın almayı düşünebilirsiniz.
  • Nokia, IFA 2014 Teknoloji Elektroniği Fuarında Hangi Ürünleri Tanıttı?

    Nokia Lumia 830 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
    Nokia daha önce üst sınıf akıllı telefonları üzerinde yer verdiği PureView teknolojisine, bu kez orta sınıf bir akıllı telefon olan Lumia 830 üzerinde yer vererek herkesi şaşırtmayı başardı. Microsoft'un ortalama cihazlarının lideri olarak adlandırabileceğimiz Lumia 830, Lumia 930'la oldukça benzer özelliklere sahip.
    Nokia Lumia 830
    Windows Phone işletim sistemine sahip olacak olan Nokia Lumia 830, orta sınıf akıllı telefon kullanıcılarına üst sınıf akıllı telefon kalitesi ve performansı sunmayı hedefliyor. 10 megapiksellik kamerası ile oldukça etkileyici fotoğraflar çekmenize olanak sağlayan cihaz, amatör anlamda fotoğraf çekmeyi seven kullanıcıların ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayacak gibi görünüyor.
    5 inçlik ekranı üzerinde 720p çözünürlük sunan Lumia 830'un ekranı Gorilla Glass 3 teknolojisi ile korunuyor. Tüm bu bahsetmiş olduğumuz özelliklerin dışında 4 çekirdekli ve 1.2GHz hızında Snapdragon 400 işlemciye sahip olan akıllı telefon, 2200mAh'lik bataryasıyla da dikkat çekiyor. Gelecek aydan itibaren satışa sunulacak olan Lumia 830'un satış fiyatının 330 avro olması bekleniyor.
    Nokia Lumia 730 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
    Lumia 720'nin devamı olarak adlandırabileceğimiz Lumia 730, IFA etkinliği sırasında Lumia 830'un ardından Nokia tarafından tanıtılan bir diğer orta sınıf akıllı telefon olarak dikkatleri üzerine çekti. Selfie telefonu olarak da adlandırılan Nokia Lumia 730, çift SIM kart desteğine sahip olacak. Her ne kadar sahip olduğu 5 megapiksellik ön kamera, piyasanın en kaliteli kamerası olmasa da Lumia 730 bu alanda birçok rakibine sahip olacak bir donanıma sahip. Lumia Selfie olarak adlandırılan uygulama yardımıyla piyasada yer alan birçok akıllı telefona göre çok daha hızlı selfie çekebilecek olan akıllı telefon, sanırım bu alanda rakip tanımayacak.
    Nokia Lumia 730
    Özellikle genç kullanıcıların dikkatini çekeceğini düşündüğüm Lumia 730, çeşitli renk seçenekleri ve uygun fiyat etiketiyle eminim ki yakın zaman içerisinde piyasada en çok kullanılan akıllı telefonlardan bir tanesi olacaktır.
    Gelelim cihazın teknik özelliklerine. 4.7 inçlik ekranı üzerinde kullanıcılarına 720p çözünürlük sunan akıllı telefon; 1GB RAM, 8GB dahili depolama alanı, 2200mAh batarya, 5 megapiksellik ön kamerasının dışında 6.7 megapiksellik bir arka kamera ve 1.2GHz hızında 4 çekirdekli Snapdragon 400 işlemciye sahip. Gelecek ay satışa sunulacak olan Lumia 730'un satış fiyatının 199 avro civarında olması bekleniyor.

Samsung, IFA 2014 Teknoloji Elektroniği Fuarında Hangi Ürünleri Tanıttı?

Samsung Galaxy Note 4 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
IFA 2014 sırasında Samsung tarafından gerçekleştirilen Samsung Unpacked 2014 etkinliği, şüphesiz ki hem kullanıcıların hem de medyanın en çok ilgisini çeken etkinliklerin başındaydı. Öncelikli olarak kullanıcılarına Galaxy Note serisinin yeni üyesi olan Samsung Galaxy Note 4'ü tanıtan Samsung, büyük bir ses getirmeyi başardı.
Samsung Galaxy Note 4
Galaxy Note 4 ile birlikte kullanıcıları bekleyen 4 büyük yenilik olduğunu vurgulayan şirket; tasarım, geniş ekran ve çok işlem desteği, geliştirilmiş S Pen teknolojisi ve etkileyici kamera deneyimi üzerinde durdu. Siyah, beyaz, pembe ve altın rengi olmak üzere dört farklı renk seçeneğine sahip olan Galaxy Note 4; 8,5mm incelikte ve 176 gram ağırlıkta.
5.7 inçlik Quad HD Super AMOLED ekranı üzerinde 2560x1440 çözünürlük sunan cihaz sayesinde, birden fazla uygulamayı ekran üzerinde kolayca kullanabiliyor ve yönetebiliyorsunuz. Bu noktada Note 4 ile birlikte çoklu pencere yönetimini farklı bir boyuta taşıyan Samsung; sekmeleri istediğiniz gibi küçültüp büyütmenize, ikon haline dönüştürmenize veya ekranın belirli bölümlerinde sekmeleri görüntülemenize olanak sağlamış.
Geliştirilen S Pen sayesinde cihazınız üzerinde yer alan uygulamaları yönetebilen tek bir anahtara sahip olacağınızı söyleyebilirim. Adeta gerçek bir kalem hissiyatı sağlamak için geliştirilen S Pen, artık çok daha hassas ve kullanıma çok daha elverişli bir halde.
2.5 GHz hızında dört çekirdekli Snapdragon işlemciye sahip olan model üzerinde Adreno 420 grafik kartı kullanılırken, 64-bit destekli ARM Cortex A57 ve A53 işlemcilerini kullanan modeldeyse ARM Mali-T760 grafik kartı yer alıyor. Bu arada her iki modelde 3 GB Ram ile birlikte geliyor.
Samsung Galaxy Note 4 Fotoğrafları
Tüm bu özelliklerin dışında 16 megapiksel OIS ön kameraya ve 3.7 megapiksellik F1.9 ön kameraya sahip olan Galaxy Note 4, 16/32/64 GB'lık üç farklı dahili depolama alanı seçeneğini kullanıcılarına sunuyor. Ekim ayında satışa sunulması beklenen Galaxy Note 4'ün fiyatı ise belirsizliğini koruyor.
Samsung Galaxy Note Edge Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Uzun zamandır konsept tasarımlar üzerinde görmeye alıştığımız kavisli ekran teknolojisini yeni duyurduğu akıllı telefonu Galaxy Note Edge ile gerçeğe taşıyan Samsung, kullanıcılara farklı bir akıllı telefon deneyimi sunacak gibi görünüyor.
Samsung Galaxy Note Edge
5.6 inçlik Quad HD+ ekrana sahip olan Galaxy Note Edge, ekranının hemen sağ tarafında yer alan 160 piksellik alandaysa kullanıcılara ekstra bir dokunmatik alan sunuyor ve bu özelliğiyle sıradan akıllı telefonlardan oldukça ayrılıyor.
Windows üzerinde yer alan başlat menüsüne benzetebileceğimiz veya farklı bir şekilde görev yöneticisi olarak da adlandırabileceğimiz yan tarafta bulunan ekran ile istediğimiz tüm uygulamalara ve özelliklere hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz.
32 GB ve 64 GB olmak üzere farklı iki dahili depolama alanı seçeneğine sahip olan Galaxy Note Edge, 3000 mAh'lik bir batarya ile güçlendirilmiş. 2.7 GHz hızındaki dört çekirdekli Snapdragon 805 işlemciye sahip olan Note Edge, grafik işlemci olarak da 600 MHz hızındaki Adreno 420'yi kullanıyor.
Samsung Galaxy Note Edge
16 megapiksellik bir arka kamera ve 3.7 megapiksellik bir ön kameraya sahip olan cihaz üzerinde Galaxy Note 4 üzerinde olduğu gibi 3 GB RAM'e yer verilmiş. Bir amiral gemisinden beklenen performansı tam olarak kullanıcılara sunacağını düşündüğümüz Galaxy Note Edge'in çıkış tarihi ve fiyatı belirsizliğini korurken, tahminlerimize göre Galaxy Note Edge için 2015 yılını beklememiz gerekiyor.
Samsung Gear S Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Samsung'un yeni akıllı saati olan Gear S'de IFA 2014 etkinliği sırasında kullanıcılara tanıtıldı. SIM kart desteğinin yanı sıra 3G desteğini de kullanıcılara sunacak olan Gear S, 2 inçlik kavisli ekranı üzerinde 480x360 çözünürlük sunuyor.
Samsung Gear S
İlk bakışta gerçek bir saatten çok farklı görünmeyen Gear S, içerisinde 1 GHZ hızında çift çekirdekli işlemciyi, 512 MB RAM'i ve 4 GB dahili depolama alanını barındırıyor.
Bluetooth 4.1, Wi-Fi, USB 2.0 desteğinin yanında su geçirmez olarak tasarlanan akıllı saat, kalp hızınızı ölçen bir sensöre de sahip. Farklı renk seçeneklerine sahip olan Samsung Gear S, Samsung'un kendi işletim sistemi olan Tizen'le birlikte gelecek. Ekim ayında satışa sunulması beklenen akıllı saatin fiyatı şu an için belli değil.
Samsung Gear VR Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Samsung ve Oculus işbirliğiyle ortaya çıkan sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR'da etkinlik sırasında tanıtılan ilgi çekici ürünlerden bir tanesi oldu.
175 inçlik bir televizyon keyfini kullanıcılarına sunacak olan Gear VR, Samsung Galaxy Note 4 ile birlikte kullanılıyor. Sanal gerçeklik gözlüğünü kullanabilmeniz için Galaxy Note 4'ünüzü Gear VR'ın ön bölümüne yerleştirmeniz gerekiyor.
Samsung Gear VR
Herhangi bir kablo bağlantısı gerektirmeyen Gear VR sayesinde, tüm işlerinizi kolaylıkla yapabileceksiniz. Özellikle Galaxy Note 4'ünüzü Gear VR'a takarak, akıllı telefonunuz üzerinde yapmak istediğiniz tüm işleri Gear VR ekranı üzerine aktarabilirsiniz.
Sadece Kuzey Amerika için duyurulan sanal gerçeklik gözlüğünün çıkış tarihi veya fiyatı konusunda net bir bilgi şimdilik bulunmuyor.

Sony, IFA 2014 Teknoloji Elektroniği Fuarında Hangi Ürünleri Tanıttı?

Sony Xperia Z3 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Etkinlik sırasında merak beklenen bir diğer duyuru da Sony tarafından geldi ve şirket yeni amiral gemisi Sony Xperia Z3'ü resmi olarak tanıttı. Xperia Z2'yi duyurmasının üzerinden çok geçmemiş olmasına rağmen Sony'nin yeni amiral gemisini duyurması, piyasadaki rekabet ortamında rakiplerine göz dağı vermek olarak algılanabilir.
Sony Xperia Z3
Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia Z3'e baktığımız zaman daha önceki amiral gemisi olan Xperia Z2'de kullanılan tasarıma benzer bir tasarım kullanıldığını görebiliyoruz. Köşeleri darbelere karşı daha dayanıklı olması için kauçuk benzeri bir maddeyle kaplanmış olan Xperia Z3, bir önceki amiral gemisi Xperia Z2'ye göre daha ince ve daha hafif bir şekilde tasarlanmış.
Toza ve suya dayanıklı olarak üretilen cihaz, 4 çekirdekik 2.5 GHz hızında Snapdragon 801 işlemcinin yanı sıra 3 GB RAM'e sahip. 20.7 megapiksellik arka kameraya sahip olan cihaz 5.2 inçlik ekranı üzerinde 1080p çözünürlüğü kullanıcılarına sunuyor.
Tüm bunların dışında 3100 mAh'lik bataryası ile 2 güne kadar rahat bir kullanım ömrüne sahip olacağı tahmin edilen Sony Xperia Z3'ün çıkış tarihi ve fiyatı henüz netlik kazanmadı.
Sony Xperia Z3 Compact Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
Amiral gemisi Xperia Z3'ü etkinlik sırasında duyuran Sony, hemen ardından amiral gemisinin mini versiyonu olanXperiz Z3 Compact'ı da kullanıcılara tanıttı.  Sony'nin Xperia serisi telefonlarda kullandığı klasik tasarım çizgilerine sahip olan cihaz, Xperia Z3'de olduğu gibi suya ve toza karşı dayanıklı olarak tasarlanmış.
Sony Xperia Z3 Compact
Xperia Z3 Compact'ı Xperia Z3'ten ayıran temel özellikler arasında ekran boyutu ve çözünürlüğü geliyor. 4.6 inçlik ekran boyutuna sahip olan Xperia Z3 Compact, ekranı üzerinde 720p çözünürlük sunuyor.
2.5 GHz'lik 4 çekirdekli Snapdragon 801 işlemciye sahip olan akıllı telefon, 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanına sahip. Sahip olduğu microSD kart desteği sayesinde depolama alanını artırabileceğiniz Xperia Z3 Compact 2600 mAh'lik bataryanın yanı sıra 20.7 megapiksellik bir arka kamerayla birlikte geliyor. Cihazın satış tarihi ve fiyatı belirsizliğini koruyor.
Sony Xperia Z3 Tablet Compact Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı:
IFA 2014 etkinliği sırasında Sony tarafından tanıtılan bir diğer ilgi çekici ürün de Sony Xperia Z3 Tablet Compact oldu. Yeni tableti için dünyanın en iyi korunan tabletini ürettiğini söyleyen Sony yetkilileri, aynı zamanda cihazın sahip olduğu 6.4 mm kalınlıkla, dünyanın en ince tableti olduğunu da dile getirdi.
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
8 inç büyüklüğüne sahip IPS LCD ekranı üzerinde 1080x1920 Full HD görüntü sunan tabletin piksel yoğunluğu 275ppi. Sadece 270 gram ağırlığındaki Xperia Z3 Tablet Compact, Sony'nin diğer ürünlerinde olduğu gibi suya ve toza karşı dayanıklı olarak tasarlanmış.
2.5 GHz'lik Snapdragon 801 işlemcinin kullanıldığı tablet üzerinde ayrıca 3 GB RAM'e yer verilmiş. Sony'nin yeni tabletinin ne zaman satışa sunulacağı ve fiyat etiketinin ne kadar olacağı belirsizliğini koruyor.