YENİ' HABERLER:
Loading...

Rusya İnternet Sitelerine Dur Dedi

   

Rusya'da Duma meclisi adıyla bilinen alt parlemento, internet dünyasında oldukça şaşkınlık yaratacak bir uygulamaya imza atma kararı aldı ve internetin genellikle özgürlükle bağdaştırılan doğasına aykırı davranışlarda bulunacağının sinyalini verdi. Zira meclisin aldığı son karara göre herhangi bir internet sitesi Rus vatandaşlarının kişisel bilgilerini aldığı zaman bunu Rusya Federasyonu sınırları dahilindeki sunucularda bulundurmak zorunda kalacak ve bu bilgileri herhangi bir şekilde dışarı kaçıramayacak.
Lenta adı verilen web sitesinin belirttiğine göre, bu uygulama ile ülke dışına veri transferi yapacak olan web sitelerinin Rusya hükümetinden izin alması gerekiyor. Fakat her web hizmetinin Rusya'da bir sunucusu olmaması durumu daha da karışık hale getiriyor. Her ne kadar Facebook, Twitter, Google ve benzeri çok popüler servisler Rusya'da sunucu açmak konusunda sorun yaşamayacak olsalar da daha ufak çaplı servislerin hizmetlerini Rusya'ya yayma konusunda büyük sıkıntılar yaşayacakları kesin.
Geçtiğimiz aylarda Rusya yine benzer sınırlamalarla gündeme gelmişti ve yüksek trafik alan blog yazarları için sıkı regülasyonları devreye sokmuştu. Aynı zamanda hükümete muhalif olan pek çok blog yazarının da gözünü korkutan Rusya, böylece muhalif sesleri bastırma konusunda oldukça sıkı ülkelerden bir tanesi.
Şimdilik kararın ne zaman devreye sokulacağına dair herhangi bir bilgi mevcut değil ancak benzer uygulamaların Rusya örneği göz önüne alınarak diğer ülkeler tarafından da uygulanma ihtimali internet dünyasını oldukça karıştıracaktır. İnternete özgür ve anonim bir şekilde bağlanmak isteyen kullanıcılarımız dünyanın her yanından aşağıdaki uygulamaları kullanabilirler.
ZenMate
ZenMateChrome İçin Ücretsiz Proxy Eklentisi
HideMyAss! Pro VPN
HideMyAss! Pro VPNiPhone ve iPad için Ücretsiz VPN Uygulaması
TunnelBear
TunnelBearÜcretsiz VPN Programı