YENİ' HABERLER:
Loading...

Adobe'nin Ürün Kaynak Kodları ve Verileri Hacklendi

adobe heklendi

Adobe şirketi dün yapılan açıklama ile birlikte sunucularından birinin hacklendiğini duyurdu. İncelemeler hala devam ederken, Adobe şirketi hack olayı ile ilgili bazı bilgileri basına duyurdu.
Yapılan saldırının büyük çaplı olduğunu belirten Adobe, saldırıyı gerçekleştiren hackerların 2.9 milyon kullanıcının şifrelenmiş bilgilerine ulaştığını belirtti. Adobe'un yaşanan problemle ilgili yaşayabileceği en büyük sıkıntı, hackerların Adobe müşterilerinin kredi kartları ile birlikte işlem yapmaları.
Verilerinin nasıl şifrelendiğini henüz açıklamayan Adobe şirketi, şuan için hackerların elinde bulunan şifrelenmiş müşteri bilgilerinin ne kadar güvende olduğunu bildirmedi.
Hackerlar, müşteri bilgileri dışında Adobe'un ürünleri olan Acrobat, ColdFusion ve ColdFusion Builder'ınkaynak kodlarına ulaşmayı başardı. Bir hacker grubunun özel sunucunda bulunan 40 GB'lık Adobe kaynak kodunu gören bazı araştırmacılar sayesinde ortaya çıkan sorunun nasıl çözüleceği henüz bilinmiyor. Kaynak kodlarının ele geçirilmesi oldukça riskli bir durum. Özellikle dünya üzerinde milyonlarca kullanıcya sahip Adobe Acrobat PDF okuyucu programı için.
Bakalım Adobe önümüzdeki günlerce problemin çözülmesi için neler yapacak.