YENİ' HABERLER:
Loading...

YouTube Üzerinde Video Düzenleme



YouTube, hepimizin bildiği üzere bir video paylaşım sitesi. İnsanlarla paylaşmak istediğimiz videoları buraya ücretsiz olarak yükleyip yayınlayabiliyorsunuz. Peki YouTube'a yükleyeceğiniz videoları hangi program ile düzenliyorsunuz? Video düzenleme programlarını kullanmayı öğrenmekle uğraşmak istemiyorsanız size YouTube'un kendi video düzenleyicilerini önerebilirim.  Yani size diyeceğim şudur, videoma renk ayarı yapıp, müzik eklemek sonra titreşim engelleyici eklemek ve videonun başından ve sonundan bir miktar kesmek ve kanalımdaki diğer videolarla harmanlamak istiyorum diyorsanız buyrun hemen başlayalım.
Bu yazıdaki yöntemleri kullanarak oluşturacağınız videoları Free YouTube Download ile bilgisayarınıza rahatlıkla indirebilirsiniz.
Free YouTube Download
Free YouTube DownloadÜcretsiz YouTube Video İndir
Videonuzu yükleyip başlıkaçıklama ve etiket gibi detayları girdikten sonra videonuz işlenmeye hazır olacaktır.
Yüklediğiniz videoda "Düzenle" düğmesine bastıktan sonra gelecek olan ekranın üst kısmında genel düzenleme sekmeleri var. Şimdi tek tek bu sekmelere bakalım.
YouTube Video Yöneticisi
Görüntü iyileştirme sekmesine tıkladığınızda, yüklediğiniz video üzerinde görsel düzenlemeler yapabileceğiniz bir sayfa karşınıza çıkıyor. 
YouTube Görüntü İyileştirme Sekmesi
Bu sekmede sol tarafta videonuzun işlemden önceki ve sonraki halini canlı olarak görebiliyorsunuz. Sağ tarafta ise "Otomatik Düzelt", "Otomatik Işık Ayarı simgesi", "Ağır Çekim Oynatma simgesi" ve "Sabitle" butonları yer almakta. Bunların altında ise renk efektleri bulunmakta. Bu işlemler ile videolarınızı gçrsel olarak zenginleştirebilirsiniz.
Bu sayfanın sağ alt kısmında ise oldukça can alıcı bir özellik bulunuyor.
Görüntü İyileştirme sekmesinin sağ alt kısmında yer alan "YouTube Video Düzenleyici'yi Deneyin" butonuna bastığınızda sizleri yeni bir alan karşılıyor.
YouTube Video Düzenleyici
Bu sekmede kanalınızda yüklü olan videoları kesip biçerek istediğiniz gibi bir video montajlayabiliyorsunuz. Bu sekme yapı olarak bir video düzenleyici şeklinde çalışıyor. Alt kısımda video zaman akışınız var. Üst soldaüzerinde çalıştığınız videoyu canlı olarak izleyebilirsiniz. Sağ üstte ise kanalınızdaki videoları görebilir, fotoğraf, müzik veya yazı ekleyebileceğiniz alt sekmeler mevcut. Tüm bu imkanları internet tarayıcısı üzerinden yapabiliyor olmanız güzel bir özellik olmuş.
Bir sonraki sekme ise "Ses" sekmesi. Bu sekmede YouTube'un sizin için derlediği ücretsiz stok müzikler yer alıyor. Bu müzikleri videolarınızı zenginleştirmek için kullanabilirsiniz. Yalnız şunu hatırlatmakta fayda var; kanalınızdan para kazanıyorsanız bu özelliği kullanamazsınız.
Ses Sekmesi
YouTube'un bizler için bu denli kapsamlı bir video düzenleyici oluşturması oldukça yerinde bir karar. Hemsıfırdan video düzenleme programları öğrenmeniz gerekmiyor, hem de bu yazılımlara ve stok müzikleretonla para ödememiz gerekmiyor. Bu işlemde bizler için sorun yaratabilecek tek olay ise videolarımızı montajlamak için önce YouTube'a yüklemek olacaktır. Gün geçtikçe videolarda artan dosya boyutu göze alındığında bu sorun daha ciddi bir hal alacaktır.