YENİ' HABERLER:
Loading...

Güvenli İnternet İçin Pratik Bilgiler




        DAHA FAZLA BİLGİYİ  TEKNOLOJİ VE İNTERNET SAYFAMIZDA BULABİLİRSİNİZ

Güvenlik İçin Temel İpuçları

Bilgisayarınızı koruyun
• Otomatik güncellemelerle tüm yazılımların güncel olmasını sağlayın. Antivirüs, SPAM (İstenmeyen e-posta), casus yazılım engelleme programlarını kullanın ve güvenlik duvarınızı etkinleştirin.

Şifrenizi Korumak için 7 İpucu
Bilgisayarınızı, cep telefonunuzu, kredi kartı bilgisi verdiğiniz alışveriş sitelerindeki ve kişisel bilgilerinizi bıraktığınız sosyal arkadaşlık ağları da dahil olmak üzere tüm web sitelerindeki hesaplarınızı tahmin edilmesi zor şifrelerle koruyun. 

Mesajlaşırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Mesajlaşmak da herhangi bir web hizmeti gibi riskler barındırabilir. Dikkatsizce mesajlaşmak gizliliğinizi riske sokabilir, banka hesabınızı boşaltabilir ya da bilgisayarınıza hasar verebilir.

Halka Açık Ağlarda Güvenlik İçin Yapılması Gerekenler
• Halka açık kablosuz bağlantı noktalarında dizüstü bilgisayarınızı güvenlik duvarı, antivirüs, istenmeyen e-posta ve casus yazılım önleme programlarıyla koruyun.

Alışveriş yaparken dikkat edilecek hususlar
• Saygın mağazalar ve satıcılardan satın alın.
• Saygınlık durumlarını bilmiyorsanız internetteki yorumları okuyun; bu güvenirliliğin en büyük göstergesidir.
• Link üzerinden giderken yanılma ihtimalini hesaba katın ve web adresini kendiniz 
yazın.

Çocukların güvenliği için...
• Uygunsuz içeriğe ya da suç unsuru içeren intihara yönlendirme, müstehcenlik, fuhuş, çocukların cinsel istismarı ya da uyuşturucu kullanmasını teşvik eden internet yayınlarına yönelik ihbarlarınızı ihbar@ihbarweb.org.tr adresine gönderin, 0312 582 82 82 nolu telefona bildirin ya da http://www.ihbarweb.org.tr/ adresindeki ilgili alanlarda form doldurun.