YENİ' HABERLER:
Loading...

Sony Faturalarını Ödeyemedi, Tüm İnternet Siteleri Kapandı!

Sony


Oyun konsolu ve elektronik cihazları konusunda oldukça başarılı olan firmanın geçtiğimiz günlerde bir süre internet sitelerine ulaşılamadı.
Sony çeşitli etkinlikleri için geliştirdiği internet sitelerine gerekli bakımı yapamadı ve geçtiğimiz günlerde Sony bünyesinde olan tüm internet sitelerine erişim sağlanamadı. Sitelere ulaşamayan kullanıcılar sitelerin hacklenmiş olabileceğini düşündü ve sosyal medyada bir panik ortaya çıktı. Kapatılan siteler arasında olan sonyonline.net ve soe.com'a girmek isteyen kullanıcılar alan adı şirketine yönlendirildi.
Şirketin yetkili isimlerinden John Smedley bu konuda sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.  Fakat Smedley açıklama yaparken durumu toplayamadı ve işi iyice karıştırdı. Sony'nin herhangi bir siber saldırı almadığını ve teknik bir sıkıntı olmadığından bahsetti. Özür dileyen John Smedleys sitelerin kapanmasındaki sebebi faturaların zamanında ödenmemesi olarak gösterdi. Şirketin bu hatayı yapmasındaki en büyük neden ödeme hatırlatıcı maillerin gereksiz kutusuna düşmesiymiş. Yani Sony bu faturaları görmemiş ve bu olaydan teknik ekibinde haberi yok.
Uzun sürmeyen bu hata Sony'ye ne kadar para kaybettirdi bilinmiyor.