YENİ' HABERLER:
Loading...

Amazon'un Android Uygulama Marketi Nihayet Türkiye'de

amazon

Android işletim sistemini özgün bir şekilde yorumlayan Amazon, kendine ait uygulama marketini Türkiye’de de hizmete sundu. İçerisinde birçok ülkenin bulunduğu bu paketten önce Amazon’un uygulama marketi sınırlı sayıda ülkeye hizmet veriyordu.
Bugün yapılan açıklama öncesinde Amazon’un uygulama marketi 200’e yakın ülke ve bölgeye hizmet sunuyordu. Fakat ne yazık ki bu bölgelerin içerisinde Türkiye mevcut değildi. Yapılan açıklama sonrasında ise hizmet sağlanan bölgeler arasına 41 yeni ülke eklendi ve uygulama market toplamda 236 ülkeye açılmış oldu. Eklenen listenin çoğunluğunu Afrika, Ortadoğu ve Güneydoğu Asya ülkeleri oluşturmakta.
Elbette yeni pazarlar geliştiriciler için yeni fırsatlar anlamına geliyor. Fakat bu yeni pazarların mobil dünyayla ne kadar içli dışlı olduğu ve dolayısıyla geliştiricilere ne gibi fırsatlar yaratacağı şüpheli. Amazon’dan yapılan açıklama çerçevesinde, uygulama markette yer alan uygulamaların bu bölgelerin yasal zorunluluklarına itibar edileceği de belirtildi. Bu da üretilen uygulamaların bazı kontrollerden ve yasal filtrelerden geçirilerek sunulacağına işaret ediyor.
Tüm bu gelişmelere ek olarak Amazon, Hindistan pazarına 2 milyar dolar yatırım yapacağını da belirtti.