YENİ' HABERLER:
Loading...

Oculus Yeni Kontrol Cihazlarını Tanıttı

oculus touch

Sanal gerçekliğin ilk adımını atan Oculus, merakla beklenen cihazını geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdü. Oculus Rift üzerinden izlediklerinizi kontrol etmenize yarayan Oculus Touch ise bugün küçük bir videoyla tanıtıldı.
Oculus Rift, bir sanal gerçeklik başlığı (VR headset). İzlediğiniz görüntülerin içine girmenize ve görüntüleri istediğiniz gibi yönetmenize imkan veren Rift, geleceğin teknoloji olarak adlandırılıyor. İçerisinde birçok yenilik barındıran cihazın en büyük eksikliği olarak gösterilen kontrolör cihazı ise 2016 bitmeden, mağazalardaki yerini alacak. Şirket tarafından yayınlanan yeni tanıtım filminde iseOculus Touch ismi verilen bu kontrolör cihazı tanıtıldı.

Oculus Rift Nedir?

Oculus Rift'in en büyük rakibi olarak gösterilen HTC Vive'ın en büyük farklılığı, en başından bu yana bir kontrolör ile birlikte piyasaya sürülmeye hazırlanmasıydı. Böylece sanal gerçeklik başlıkları ile sadece görüntüleri izlemekle kalmayıp, onları yönetme şansı da yakalayabiliyordunuz. Ayrıca kontrolör ile birlikte, bu cihazlar üzerinden etkin olarak oyun oynamak da mümkün oluyordu. Oculus Rift'in büyük eksikliği kapacak Oculus Touch ise beraberinde 30 oyunla birlikte bu sene itibariyle piyasada olacak. Playstation Move ve Wii MotionPlus benzeri bir yapısı olan bu cihazın tanıtım filmini ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.